Debby Petter staat in 't Pand met Niet te geloven!
Debby Petter staat in 't Pand met Niet te geloven! Debby Petter

Debby Petter en Cameretten in theater ‘t Pand Gorinchem

21 oktober 2022 om 19:51 Podiumkunsten

GORINCHEM In het Gorinchemse theater ‘t Pand staan komende week de volgende voorstellingen op het programma:

Debby Petter - Niet te geloven!

Vrijdag 28 oktober, aanvang 20.30 uur. Inkom € 11,00.

Een beklemmende en toch ook luchtige monoloog van Debby Petter over een vrouw die opgroeit in een diepgelovige en bange gemeenschap. Een sekte waar God alles wat leuk is verboden heeft. Vanaf haar zestiende wist ze dat ze weg wilde uit dit ronduit beklemmende milieu, maar dat lukt haar pas jaren later als ze zelf moeder is. Ze vlucht en neemt alleen haar zoon mee. Daarna breekt iedereen met haar.

 En dan begint het pas. Hoe vrij is dat leven waar ze zo naar verlangde? Dat leven zonder regels en enig houvast. Hoe begin je na je dertigste geheel opnieuw? Wie worden je vrienden? Wie was je? Wie ben je? Wie wil je worden? Hoe leef je een leven dat altijd streng verboden was? Er volgt een zoektocht in een donker woud vol vraagtekens en erg weinig antwoorden.

 Alles komt in deze voorstelling langs. Van Ruinerwold tot de Jehova’s. Maar ook de wereld zonder enig geloof komt ter sprake. Hoe vrij ben je daar eigenlijk? Zit niet iedereen een beetje ingesnoerd? Is ieder gezin niet ook een kleine sekte? Wat zijn de regels op je werk? Snakken we indirect niet allemaal naar discipline en beperkingen? Hoe vrolijk mag je over dit soort zaken praten?

Debby vertelt het verhaal vol humor over geloof, wanhoop en liefde. En of je er wijzer uitkomt? Nee. In tegendeel. Maar een ding weet ze zeker: Zelfs God kan er om lachen. En huilen. 

 Cameretten 2e halvefinalisten try out ronde

Zaterdag 29 oktober, aanvang 20.30 uur. Inkom € 11,00.

Cameretten Festival is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de studentenvereniging SSR te Delft. In korte tijd verwierf het festival naam met finalisten als Neerlands Hoop (Bram en Freek), Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishocking. Jarenlang was Cameretten het enige in haar soort, met de finale in de aula van de Technische Universiteit met 1500 bezoekers als jaarlijks hoogtepunt op het gebied van jong cabarettalent.

Inmiddels is het festival uitgegroeid tot het onafhankelijke podium waar nieuw aanstormend cabarettalent zich presenteert voor publiek, jury en pers met aansprekende winnaars als Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, Theo Maassen, Marc-Marie Huijbregts, Ronald Goedemondt en Jandino Asporaat. 

Al meer dan vijftig jaar gaat Cameretten ieder jaar weer op zoek naar het nieuwe cabarettalent. Dit heeft ons een archiefkast vol uniek materiaal opgeleverd, zoals de selectievideo van Ronald Goedemondt, een geluidsopname van Herman Finkers en een ontelbaar aantal oude foto’s van o.a. Bert Visscher en Paul de Leeuw. Maar ook talloze videobanden waarvan de inhoud nog onbekend is. Wij zijn druk bezig om dit archief te digitaliseren, zodat dit uitzonderlijk stukje geschiedenis niet verloren gaat. Inmiddels is het festival uitgegroeid tot het onafhankelijke podium waar nieuw aanstormend cabarettalent zich presenteert voor publiek, jury en pers.

Theater ‘t Pand

Korenbeurs 3-5, 4201 XD Gorinchem

Tel: 0183 638044

http://theaterpand.nl