Victor Visser maakte 5 goals.
Victor Visser maakte 5 goals. KdePhaterPhotography

Waterpoloheren DE LINGE/PCG nipt ten onder

23 oktober 2022 om 11:25 Waterpolo

LEERDAM De mannen van DE LINGE/PCG zijn er net niet in geslaagd de eerste punten van het seizoen binnen te halen. In een spannende en enerverende pot werd onnodig verloren met 13-16 van de Ham.

De start was duidelijk voor de bezoekers, deze begonnen scherp en middels snelle aanvallen via voornamelijk de midvoor werd een 0-2 voorsprong opgebouwd.

Het was Victor Visser die met twee goals, waarvan één uit een strafworp de stand terug in evenwicht bracht. Hij scoorde uiteindelijk 5 keer en was één van de uitblinkers aan de zijde van de thuisploeg. Na wederom een achterstand van 2 goals trok de andere linkshander, Bram van Heuven, de stand aan het einde van de eerste periode naar 4-4.

Hoe de eerste periode verliep zo ontwikkelde zich de rest van de wedstrijd ook. De Ham kwam meermaals op voorsprong en de Linge/PCG maakte weer gelijk. Aan beide zijden werden de midvoors veel in het spel betrokken, wat leidde tot mooie doelpunten of manmeers. Zo golfde het spel op en neer en was het zeer vermakelijk om naar te kijken. Echter op het einde van de derde periode liep het verschil op naar 3. De thuisploeg moet het overigens nog altijd doen zonder de geblesseerde sterkhouder Quint Gerdes, die snel hoopt terug te keren. Deze achterstand bleek toch onoverbrugbaar hoewel het anderhalve minuut voor tijd nog wel 13-14 werd. De thuisploeg had net niet de kracht om door te drukken voor eventueel een punt.

Komende week om 20:00 uur komt Amersfoort op bezoek dat pas 1 punt uit 4 wedstrijden heeft.

Doelpuntenmakers: Victor Visser 5, Bram van Heuven 4, Tjerk Noorduijn 2, Lennart van Wieren en Oscar Visser beide 1.