Wethouder Attie Mager met leerlingen Omnia
Wethouder Attie Mager met leerlingen Omnia Alex Willemsen

Aandacht voor voedselzekerheid tijdens Wereldsdiner bij Omnia College Gorinchem

25 oktober 2022 om 10:45 Duurzaamheid

GORINCHEM Donderdagavond 20 oktober verzorgden Anika van der Kevie en Susan Schuddeboom i.s.m. gemeente Gorinchem, het Omnia College en drie geweldige koks uit de regio het Wereldsdiner Gorinchem. Tijdens dit verrassende vegetarische diner werd stil gestaan bij de jaarlijkse Wereldvoedseldag. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor voedselzekerheid.

Tijdens het diner genoten 100 tafelgasten van een geheel vegetarisch driegangenmenu. Er werd stilgestaan bij de veranderingen in de voedselketen, de impact hiervan en hoe we kunnen verduurzamen. In haar openingswoord sprak de Gorcumse wethouder Attie Mager over de bijdrage die de gemeente levert op het gebied van duurzaamheid. Ze onderstreepte het belang van gelijke kansen voor iedereen. En sprak haar lof uit voor de organisatie, de koks en alle leerlingen die hielpen bij het bereiden en serveren van het diner.

,,Het verzorgen van het Wereldsdiner was tevens een uitzonderlijk leerzame ervaring voor de leerlingen van het Omnia College. Deze leerlingen volgen de richting Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) en werkten samen met koks van restaurants De Gieser Wildeman, Oud Vuren en Salsa Catering. Een unieke kans en een prachtige samenwerking”, aldus organisator van der Kevie.

De gemeente Gorinchem is een Global Goals gemeente en besteedt extra aandacht aan duurzaamheid en het verminderen van ongelijkheid. Met lokale zichtbaarheid en activiteiten wordt bijgedragen aan mondiale doelstellingen voor duurzame ontwikkelingen. De opbrengst van deze avond ging naar Stichting Dordrecht Bamenda en Amnesty International, werkgroep Gorinchem.

Leerlingen serveren diner uit
Koks Wouter, Chantal en leerlingen bereiden diner voor