Afbeelding
Bibliotheek AanZet

Mini-expo De passie van... Karin Eppink in bibliotheek Gorinchem

25 oktober 2022 om 12:58 Kunst

GORINCHEM In de Gorcumse bibliotheek is een wisselende mini-expositie te zien in de vitrine op de begane grond. De passie van…. En deze keer exposeert Karin Eppink. Ze specialiseert zich in lettering en illustratie. Zo ontwerpt ze onder andere ansichtkaartjes en geboortekaartjes. Karin ontwierp en tekende de raamtekening op het raam van de bibliotheek. Op het raam is een gedicht van Ariena Ruwaard te lezen, dat ze illustreerde met een grote, kleurige bloem.

Als aanvulling op het raam vroeg de bibliotheek Karin om haar werk te exposeren in de bibliotheek. ,,Heel leuk om ook enkele originele illustraties te laten zien aan mensen”, vertelt Karin. ,,Ik schilder veel met ecoline, die felle kleuren zijn in het echt het allermooist.” Ook zijn er kaarten te vinden met inspirerende woorden en verschillende illustraties van Gorinchem.

 Karin ontwierp een kleurplaatje dat bezoekers mee kunnen nemen om zelf in te kleuren. ,,Creativiteit is mijn belangrijkste uitlaatklep. Het heeft me zoveel gebracht. Ik denk dat iedereen iets moois kan maken en daar blij van kan worden – je leeftijd maakt niet uit. Daarom inspireer ik anderen graag om zelf creatief aan de slag te gaan.” Door de kleurplaat in te kleuren en te sturen naar @studiosmalt op Instagram of Facebook, kunnen deelnemers iets leuks winnen.

Afbeelding