een Santa lichtjes route door Arkel.
een Santa lichtjes route door Arkel. Stichting Oranje comité Arkel

Santa lichtjes-route in Arkel

24 oktober 2022 om 12:10

ARKEL Op vrijdag 9 december houdt Stichting Oranje comité Arkel tijdens de Arkel The Christmas Village een Santa lichtjes route door Arkel. Meer dan 20 kerstverlichte voertuigen vertrekken vanaf Vlietskade en eindigen op plein 983 waar tot 23.00 uur live muziek is. 

Kom met familie kijken en proef de kerstsfeer in het dorp tijdens de Kerst, geniet van de kerstverlichting in het dorp. Wie mee wil rijden met een voertuig of oldtimer, kan zich tot 30 november aanmelden via antonio1@zonnet.nl.


Online platform MeidenMall zet zich in voor Gorinchemse tienermeiden

GORINCHEM Het platform MeidenMall Gorinchem voor jonge meiden van 10 tot 16 jaar biedt een online alternatief voor social media zoals TikTok en Instagram. Op het platform staan blogs en vlogs die aansluiten op de leefwereld van de tienermeiden. Via een maatjesproject kunnen meiden optrekken met vrouwen en jongedames uit Gorinchem als ze behoefte hebben aan een luisterend oor of een positief rolmodel. 


Eline Wittekoek, mede-oprichter van het platform www.meidenmallgorinchem.nl, zag vanuit de praktijk dat meiden in de leeftijdsgroep 10-16 jaar erg actief zijn op social media zoals TikTok. De meiden krijgen zodoende te maken met een vergelijkingscultuur waardoor hun zelfbeeld een deuk kan oplopen. Dit terwijl positieve steun in de tienerjaren juist van essentieel belang is. Vanuit het MeidenMall-platform worden de meiden ondersteund via het maatjesproject. De maatjes lopen met de meiden op en kunnen één-op-één persoonlijke gesprekken met ze voeren.


Het platform biedt een veilige omgeving waarin meiden zichzelf leren kennen. In blogs en vlogs worden thema’s zoals vriendschap en zelfbeeld besproken. Ook zijn er tips te vinden voor je eerste baantje en worden DIY-ideeën gedeeld. De meiden kunnen zelf ook een blog of vlog maken. Door aan de slag te gaan met deze thema’s leren de meiden hun identiteit te vormen en is er ruimte voor talentontwikkeling en persoonlijke groei.


Dankzij de maatjes trekken meiden op met positieve rolmodellen. Via de website kunnen meiden zelf hun maatje kiezen. Zo wordt er een koppeling gemaakt die 1 tot 2 jaar kan duren. MeidenMall Gorinchem zoekt nog meer maatjes. Lijkt jou dit leuk? Neem dan contact op met Eline Wittekoek via info@demeidenmallgorinchem.nl of 06 28 85 34 21

Afbeelding