Kozakken Boys schakelt Vitesse uit

24 oktober 2022 om 14:05

WERKENDAM,,Een ongelofelijk compliment naar de spelersgroep, we hebben ons knap geweerd tegen het eerste elftal van Vitesse’’, blikte Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood terug op de bekerstunt van zijn ploeg tegen eredivisieclub Vitesse.

In de 14e minuut kwam Bartosz Bialek door de defensie van Kozakken Boys heen en zorgde op die manier voor de 0-1. Dit leek de ruststand te worden, tot Lars Hutten vanaf 30 meter schitterend raakschoot. Kacper Kozlowski leek uiteindelijk de zege veilig te stellen voor Vitesse door in de 67ste minuut de 1-2 te maken. De Werkendammers gingen vervolgens aanvallender spelen en in de 82ste minuut maakte Lowie van Zundert toch nog de gelijkmaker. Na 120 minuten voetbal was er nog altijd geen beslissing gevallen en strafschoppen zouden gaan uitmaken welk team er door zou gaan in de KNVB Beker. Bij Vitesse ging het bij de vierde strafschop mis toen Kozakken Boys-doelman Bryan Janssen de strafschop van Melle Meulensteen wist te stoppen.

Vuren – SSW 2-1
Al binnen 2 minuten stond het 0-1 voor SSW. ,,Na het eerste kwartier herpakten wij ons’’, aldus Vuren-trainer Rick Kolff. Brent Paul maakte vrij snel daarop de gelijkmaker waardoor het bij het rustsignaal 1-1 stond. In de tweede helft bleef Vuren de dominante partij en er waren een flink aantal kansen op om voorsprong te komen. Dit gebeurde pas vlak voor tijd toen Björn Paul de 2-1 maakte.

GJS – HSSC’61 4-1
,,Een groot compliment ook naar de jonge vrouwelijke scheidsrechter, Sterre Bijlsma, zij leidde de wedstrijd uitstekend’’, blikte GJS-trainer Marten Boverhof terug. HSSC’61 kwam al vrij snel op een 0-1-voorsprong. Halverwege de eerste helft herpakte de thuisploeg zich echter en Youri Bos maakte de gelijkmaker. Barten maakte al vrij snel de 2-1 voor de thuisploeg in de tweede helft en tegen het einde van de wedstrijd maakte hij ook nog de 3-1 en 4-1. In het laatste kwartier kon GJS-speler Sereno Latuhihina, na twee jaar blessureleed, zijn rentree maken in het eerste elftal.

Schelluinen - LRC 1-5
,,Na de pauze wilden wij wat meer druk geven omdat LRC de bovenliggende partij was, dit lukte uiteindelijk niet’’, aldus Schelluinen-trainer Richard van Gils. Vanaf het begin hadden de bezoekers de overhand. Na een kwartier kwam LRC op 0-1 door een foutieve terugspeelbal bij Schelluinen. LRC maakte, in de tweede helft, in hoog tempo de 0-2, 0-3 en 0-4. Diego Kemp redde hierna nog wel de eer voor de thuisploeg. Tegen het einde van de wedstrijd werd het ook nog 1-5.

SVW – Achilles Veen 0-3
,,Vooraf is het geen schande dat wij hier verliezen, de schade die wij oplopen met de rode kaart is wel zonde’’, aldus SVW-leider Patrick Sleeuwenhoek. In de 21ste minuut kwam Achilles Veen op voorsprong uit een binnengekopte hoekschop. Mounir El Ouazizi kreeg aan het begin van de tweede helft een directe rode kaart, waardoor SVW met tien man verder moest. Vlak voor tijd werd het nog 0-3.

Heukelum - Arkel 6-1
,,Het was niet best vandaag, de wil was er gewoon niet'', blikte Arkel-trainer Leon Elands terug op de wedstrijd. Heukelum kwam door een paar goede aanvallen al snel op 1-0 en 2-0. Remie Schuurman deed daarna wat terug namens Arkel. De thuisploeg maakte voor het rustsignaal echter ook nog de 3-1. Heukelum domineerde de tweede helft en Arkel keek toe. De thuisploeg maakte daarom ook nog de 4-1, 5-1 en 6-1.