Kelly de Vries met zus Conny en broer Adriaan bij het ouderlijk huis aan de Dwarssteeg in Nieuwendijk waar hun zus Germa in 1984 verdween.
Kelly de Vries met zus Conny en broer Adriaan bij het ouderlijk huis aan de Dwarssteeg in Nieuwendijk waar hun zus Germa in 1984 verdween. Roel van der Aa

Honderd tips over Germa

24 oktober 2022 om 12:18

GORINCHEM Met het uitloven van 250.000 euro als tipgeld door de Peter R. de Vries Foundation is een hernieuwde zoektocht begonnen naar de vermiste Germa van den Boom.  Ze is sinds 28 juli 1984 vermist na een avondje stappen in Gorinchem. Inmiddels zijn al honderd tips binnengekomen bij de Foundation over haar vermissing. 


In één van de laatste interviews die Peter R. de Vries voor zijn overlijden in 2021 gaf, vertelde hij ook de verdwijning van Germa van den Boom heel graag te willen oplossen. De uitzending die hij in 2007 over haar verdwijning had gemaakt bracht veel teweeg, maar Germa werd helaas niet gevonden. Deze zaak heeft hem - in de 15 jaar die daar op volgde - nooit losgelaten, net zoals de familie het ook nooit zal kunnen loslaten. Om deze reden doet de Peter R. de Vries Foundation een ultieme poging om Germa thuis te brengen door het uitloven van een kwart miljoen euro voor de gouden tip. De tip die leidt tot de vondst van Germa moet voor 20 april 2023 binnen komen bij de Foundation om aanspraak te maken op dit geldbedrag.


Na de bekendmaking van de Peter R. de Vries Foundation voor het uitloven van het geldbedrag, volgde veel media aandacht voor de familie Van den Boom. Ook in haar geboortedorp Nieuwendijk werd aandacht besteed aan haar vermissing. Zo bezochten zus Conny en echtgenoot Henk met dochter op zaterdagmorgen het winkelcentrum in Nieuwendijk en deelde kaartjes uit met de oproep te helpen de verdwijning van Germa op te lossen. Zondag stond de eredienst in de Gereformeerde kerk in het teken van haar vermissing en konden kerkgangers een kaarsje voor haar aansteken.