Na een stapavondje in Gorinchem raakt Germa van den Boom vermist.
Na een stapavondje in Gorinchem raakt Germa van den Boom vermist.

Van de aardbodem [verdwenen

24 oktober 2022 om 12:21

Wie is Germa en wat weten we van dat laatste weekend?

Germa woont in 1984 op de Dwarssteeg 7 in Nieuwendijk, samen met haar vader, moeder en haar 15-jarige broer Adriaan. Germa’s vader is actief als ouderling. Ook voor Germa is het geloof belangrijk. Ze is actief in de kerk en is bewust bezig met haar geloof. Germa heeft ook een oudere zus, de 22-jarige Conny. In het weekend van de vermissing bevalt Conny van haar eerste kindje. Germa is blij dat ze voor het eerst tante is.

De Nieuwendijkse is net gezakt voor haar eindexamen atheneum op de Christelijke Scholengemeenschap Oude Hoven in Gorinchem. Ze laat zich hierdoor niet uit het veld slaan en wil het eindexamenjaar overdoen. Ooit wil ze medicijnen studeren.
Germa staat bekend als een gezellige en spontane meid. Sinds een paar maanden heeft ze verkering met Marco, aan wie ze in de week van haar verdwijning nog een liefdesbrief schrijft. Ze kickbokst bij sportschool Body Gym in Sleeuwijk en staat middenin het leven.

In de weken voor de verdwijning werkt Germa in Marjans boetiekwinkeltje, annex VVV-kantoor aan de Vissersdijk 14 in Woudrichem. Ze heeft plezier in het werk, maar ze wil vakantiewerk in bejaardenhuis ‘Goezate’ in Werkendam gaan doen. Maandag 30 juli 1984 moet Germa beginnen. Ze daagt nooit op in Goezate. 

WEEKEND VAN DE VERMISSING Voor het eerst in haar leven is Germa vanaf vrijdagochtend 27 juli 1984 alleen thuis. Haar ouders en jongere broer Adriaan zijn naar Hengelo om daar een weekend bij familie te blijven. Germa’s oudste zus Conny woont samen met haar man Henk en bevalt dus van hun eerste dochter.
Die vrijdag werkt Germa bij Marjans boetiek, maar ze sluit eerder af omdat er niets te doen is. Ze gaat die avond nog bij vriendinnen langs, maar blijft niet lang. Op haar omafiets gaat ze naar huis. Tot ongeveer 00.30 uur horen de buren dat Germa muziek draait in haar slaapkamer.

Op zaterdag moet Germa weer werken bij Marjans boetiek. In de avond gaat Germa bij haar opa en oma op visite, waar ze trots vertelt dat ze tante is. Rond 18.20 uur haalt Germa vleeswaren op bij haar oom Govert, die slager is. Van daaruit gaat ze naar de melkboer, ook familie van Germa. Ze gaat vervolgens ook nog langs haar oom Arie en tante Lena waar ze rond 19.00 uur weggaat.

p Vervolg op pagina 4 en 5