Marta Loncar is de sopraansolist
Marta Loncar is de sopraansolist Stichting Muziek tussen de rivieren

Speciaal Bach-concert in Almkerk

28 oktober 2022 om 21:29 Muziek

ALMKERK In de hervormde kerk te Almkerk wordt zaterdag 5 november een speciaal Bach-concert gegeven. Het publiek hoort het Orion barokensemble met professionele barokmusici, met cantates voor twee solisten. Tevens zal een kleinkoor medewerking verzorgen, met onder meer de cantate Liebster Jesu, mein Verlangen en Ach Gott, wie manches Herzeleid. Korte toelichtingen worden gegeven door Coen Westerveen.

Marta Loncar is de sopraansolist: zij studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het belangrijkste project tijdens haar studie was, Mis in b mineur van J.S. Bach op Juilliard, New York. Als soliste vertolkte ze rollen als Dido van Purcells en Poppea in Monteverdi’s L’incoronazione di Poppea. Ze zong in de kleine zaal van het Concertgebouw Amsterdam en TivoliVredenburg Utrecht.

Sietse van Wijgerden, die ook de leiding heeft, is de baritonsolist. Hij heeft o.a. master orgel, muziekwetenschappen, kerkmusicus gedaan en als dirigent verschillende cd-opnamen gemaakt met 20ste eeuwse werken. Daarnaast volgde hij zangles Peter Kooij. Als solozanger voerde hij de Paulus van Mendelssohn, de Winterreise van Schubert, maar ook werk van Poulenc, Milhaud en Debussy uit. Van Wijgerden is tevens begeleider bij masterclasses.Marcel van der Poel zal de orgelcontinuo verzorgen.

Organisatie van het concert is in handen van Stichting Muziek tussen de rivieren. Kaarten à € 15 verkrijgbaar via https://muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com