Op deze kunstbeurs is iedereen welkom en je hoeft écht geen kunstkenner te zijn om te komen genieten van alle mooie kunst die er te zien is.
Op deze kunstbeurs is iedereen welkom en je hoeft écht geen kunstkenner te zijn om te komen genieten van alle mooie kunst die er te zien is. Almichael Fraay

Nationale Kunstdagen in Gorinchem; win gratis VIP-tickets!

8 november 2022 om 14:36 Kunst

GORINCHEM Tijdens de Nationale Kunstdagen (19 en 20 november in Evenementenhal Gorinchem) kun je op een heel laagdrempelige wijze genieten van prachtige en unieke kunstwerken. Op deze kunstbeurs is iedereen welkom en je hoeft écht geen kunstkenner te zijn om te komen genieten van alle mooie kunst die er te zien is.Tickets voor de Nationale Kunstdagen zijn te bestellen op: kunstdagen.nl/bezoeken

Doordat kunstenaars zélf hun werk exposeren kun je in een ontspannen gesprek meer te weten komen over het werk en, als je verliefd bent geworden, het kunstwerk vaak tegen een heel schappelijke prijs mee naar huis nemen. Natuurlijk kun je ook genieten van een hapje en een drankje in het kunstcafé om even bij te komen van alle indrukken.



DERTIENDE EDITIE Stichting Kunstweek heeft in 2009 het initiatief genomen om een kunstbeurs te organiseren waaraan alléén kunstenaars konden deelnemen met eigen werk zodat ook beginnende kunstenaars en kunstenaars die niet aangesloten zijn bij een galerie een manier hebben om hun kunst aan een groot publiek te tonen. De Nationale Kunstdagen zijn destijds gestart, veel kleinschaliger dan nu, met zo’n 80 kunstenaars die allemaal exposeerden op een schildersezel. Dat is nu -bijna 13 jaar later- heel anders!

In de afgelopen jaren is de kunstbeurs gegroeid naar een goedbezocht evenement met ruim 2500 bezoekers en meer dan 130 exposerende kunstenaars in eigen professionele stands. De Nationale Kunstdagen hebben plaatsgevonden op meerdere locaties en de beurs is sinds vorig jaar neergestreken in Gorinchem.



ONGEDWONGEN KUNST KIJKEN Tijdens de dertiende editie van deze grote kunstbeurs exposeren meer dan 130 kunstenaars hun kunst. Het aanbod is groot: op de Nationale Kunstdagen vind je schilderijen in olieverf, acrylverf of aquarel maar ook beelden in hout, brons en steen. Daarnaast zijn er ook fotografische kunstwerken, unieke en handgemaakte items zoals tassen en ook sieraden, tekeningen en keramiek.

Een bezoek aan de Nationale Kunstdagen is een ontspannen (mid)dagje uit. Door de aanwezigheid van de kunstenaars zelf heerst er een heel ongedwongen sfeer en kun je uit eerste hand horen hoe een kunstwerk is ontstaan. Ook is het mogelijk om het kunstwerk van jouw dromen meteen mee naar huis te nemen voor een vriendelijkere prijs dan in een galerie. De kunstenaar hoeft immers géén percentage van de verkoop af te staan en zo blijven de prijzen lager.
 

FEESTELIJKE VIP-AVOND De verkiezing Kunstenaar van het jaar, ook een activiteit van de stichting, viert haar twintigste editie en dat wordt gevierd met een feestelijke VIP-avond tijdens de beurs op zaterdag 19 november. Tijdens deze avond vindt de uitreiking plaats van de trofee aan de nieuwe Kunstenaar van het jaar. Verder zal tijdens deze avond ook de boekpresentatie van het Jaarboek Kunstenaars 2023 plaatsvinden.

WINACTIE: Maak kans op twee gratis VIP-tickets ter waarde van €20 per stuk voor de VIP-avond van 19 november. Stuur een mail onder vermelding van gratis kaartjes kunstdagen naar stad.gorinchem@bdu.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding