Afbeelding
Fay Plessen
Column Lieve Loes

Snel naar werk!

1 november 2022 om 12:27 Maatschappelijk

Lieve Loes,

Je hebt het gehad over omscholing, maar ik heb geen zin om terug naar school te gaanIk werk liever met mijn handen en wil gewoon lekker bezig zijn. Zijn er ook kortere wegen om een ander vak te leren en toch snel aan het werk te kunnen? 

Handig in Hoornaar

Beste Handig,

Jazeker! Er zijn verschillende korte trajecten. ‘Kort’ betekent natuurlijk voor iedereen iets anders, maar laten we zeggen dat ‘kort’ iets is tussen een paar weken en een paar maanden.

Het aanbod is divers en er is voor bijna ieder wel wat wils: van roostermaker in het onderwijs, tot monteur laadpalen, chauffeur zorgvervoer, lasser, callcenter medewerker, mechanisch operator, en nog veel meer. Een aantal trajecten staan bij ons op de website https://regioav.leerwerkloket.nl/vacatures. Neem contact met ons op voor het meest actuele aanbod.

Je schrijft dat je graag met je handen bezig bent. Dan is SitY Academy in Gorinchem misschien wel de ideale plek voor je!

Hier, in de werkplaats aan de Spijksedijk, starten regelmatig kortdurende trajecten. Bijvoorbeeld de elektra-installatiecursus, de polyestercursus, of een cursus lassen.

Een aantal korte opleidingen zijn in samenwerking met werkgevers wat betekent dat je na het afronden van het traject vaak ook meteen bij een werkgever aan de slag kunt. Een voorbeeld hiervan is de cursus voor hulpmonteur bij Miele.

Op maandag 7 november start de polyestercursus in samenwerking met Polyproducts, Jenti en Composite structures. In tien dagen leer je de basis van het polyesteren. Een vak dat voor veel mensen haalbaar is omdat het fysiek niet erg zwaar is.

Meer informatie over SitY Academy? Ga naar https://sityacademy.nl. Je bent van harte welkom om een keer te komen kijken.

Groeten,

Loes de Loopbaanadviseur