Klanten op zoek naar het perfecte rolluik bij De Haan Westerhoff.
Klanten op zoek naar het perfecte rolluik bij De Haan Westerhoff. Jan Noorlandt

De talrijke voordelen van rolluiken

31 oktober 2022 om 14:58

De isolerende werking is goed voor de verduurzaming van je huis

GORINCHEM Veel mensen staan er niet bij stil, maar rolluiken weren niet alleen de zon, maar hebben ook een isolerende functie. In de zomer houden ze de warmte namelijk buiten en in de winter zorgen ze ervoor dat de warmte niet uit je huis ontsnapt. Logischerwijs komt dat de duurzaamheid van je woning ten goede. En dit is ook nog eens gunstig voor je stookkosten. In tijden als deze een fijne bijkomstigheid.


In de woningen van vandaag de dag vind je steeds meer glas. Een prachtig gezicht, maar dat betekent ook dat warmte ’s winters sneller het huis verlaat. In deze woningen zijn rolluiken extra interessant. Ze houden de wind van het glas af en omdat de lamellen zijn gevuld met schuim vormen ze een soort isolerende barrière bij een raam zodat de ramen minder koud worden, ideaal! In de zomer zorgen de vele ramen van de woning voor veel warmte in huis maar met een rolluik houd je de meeste warmte met gemak buiten de deur. Zo snijdt een rolluik aan twee kanten.


DUURZAAMHEID Een rolluik is goed voor de verduurzaming van je huis door de isolerende werking. Met de hoge energiekosten van nu, is dat wel zo fijn. Een rolluik is dus een goede manier om je huis verder te isoleren en te verduurzamen en kosten te besparen!


AANGENAAM SLAAPKLIMAAT Naast de voordelen voor energiebesparing en het weren van de zon hebben rolluiken nog een belangrijk voordeel; je creëert er een aangenaam slaapklimaat mee. Met een goed geplaatst rolluik kun je de slaapkamer compleet verduisteren. Door de isolerende eigenschappen van de lamellen is er sprake van geluidsreductie tot wel 10 dB. Thermisch, esthetisch en akoestisch: rolluiken bieden op alle gebieden veel voordelen.


INBRAAKWEREND Er zijn ook rolluiken te krijgen met inbraakwerende functies zoals een optil-vergrendeling, maar in principe bieden alle rolluiken al een afschrikkende werking. Met een rolluik voor een raam wordt een inbraak extra ingewikkeld gemaakt. 


HET PERFECTE ROLLUIK Met deskundig advies kom je altijd tot het perfecte rolluik. Welk exemplaar past nu het beste in jouw woning? Ga in gesprek met een zonweringspecialist van De Haan Westerhoff aan de Marconiweg in Gorinchem en ontvang advies over welk rolluik het meest geschikt is in jouw situatie. Van kleur tot formaat en van bediening tot omkasting. In de showroom kun je het perfecte rolluik samenstellen aan de hand van voorbeelden en kleurstalen. 


Dit artikel wordt u aangeboden door De Haan Westerhoff