GJS was vooral in de eerste helft zeer dominant
GJS was vooral in de eerste helft zeer dominant Jan Noorlandt

Tiental GJS klopt Woudrichem door sterke eerste helft

31 oktober 2022 om 14:44

WOUDRICHEM GJS heeft zaterdag met 1-3 gewonnen van Woudrichem. ,,We speelden een hele goede eerste helft, daarom winnen wij vandaag terecht’’, aldus GJS-trainer Marten Boverhof. ,,Een terechte uitslag, wij liepen erbij en keken ernaar’’, blikte Woudrichem-trainer Gerrie Schaap terug. GJS begon uitstekend aan de wedstrijd. In de 16e minuut opende Björn Barten de score en nog geen drie minuten later maakte hij ook de 0-2. Hierna kregen de bezoekers nog een flink aantal kansen en vlak voor het rustsignaal werd het ook nog 0-3 door Rob van den Boom. In de tweede helft kwam de thuisploeg iets beter in de wedstrijd. Dit werd versterkt toen Barten in de 73ste minuut een rode kaart kreeg, waardoor GJS met tien man verder moest. Youri Duyzer maakte zeven minuten later nog de 1-3, maar die kwam te laat voor Woudrichem om het tij nog te keren. Volgende week speelt de ploeg van Schaap uit tegen Wilhelmina’26 in Wijk en Aalburg. GJS krijgt volgende week Altena op bezoek.

SVW – Bennekom 0-2

,,Wij deden vandaag niks onder voor de bezoekers, we verliezen uiteindelijk op details’’, aldus SVW-leider Patrick Sleeuwenhoek. Aan het begin van de wedstrijd waren de ploegen in evenwicht. Er waren weinig kansen en het was meer ,,aftasten.’’ In de 32ste minuut kwam Bennekom op 0-1 door een ongelukkig eigen doelpunt van Claudio Nzita. Vlak voor het rustsignaal kregen de bezoekers ook nog een strafschop, SVW-doelman Lex Kramers hield deze tegen waardoor de ruststand 0-1 was. In de tweede helft begon de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd te komen, en er kwamen een aantal kansen voor SVW. Uiteindelijk lukte het niet om de gelijkmaker te maken en in de 86ste minuut besliste Bennekom de wedstrijd, door de 0-2 te maken. Volgende week speelt SVW uit tegen Almkerk.

Schelluinen – Wilhelmina’26 3-3

,,We zijn goed teruggekomen van een achterstand’’, aldus Schelluinen-trainer Richard van Gils. De bezoekers begonnen uitstekend aan de wedstrijd, na tien minuten stond het al 0-1. Diego Kemp maakte acht minuten later de gelijkmaker voor Schelluinen. Vlak voor het einde van de eerste helft werd het toch nog 1-2 voor Wilhelmina’26. Er waren kansen over en weer in de tweede helft. In de 60ste minuut werd het 1-3 voor de bezoekers. Schelluinen gaf echter niet op en met nog een kwartier te gaan werd het 2-3 door Kevin Korrel. Kort daarop zorgde Pascal van Delden voor de gelijkmaker. Volgende week speelt de ploeg van Van Gils uit tegen GRC – 14 in Giessen.