Uiteindelijk bleven de drie punten in Gorinchem
Uiteindelijk bleven de drie punten in Gorinchem Theo Bos

Unitas wint knap avondwedstrijd

31 oktober 2022 om 14:48

GORINCHEM Unitas heeft zaterdagavond met 2-1 gewonnen van TOGB uit Berkel en Rodenrijs. ,,Een wedstrijd met twee gezichten, we hebben goede aanvallen laten zien, maar hadden ook onze mindere momenten’’, aldus Unitas-trainer Hans de Jong. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. In de 17e minuut zorgde Robert Mutzers voor de 1-0. Hierna volgde een wat mindere fase van Unitas waarin de bezoekers, in de 35ste minuut, langszij kwamen. Bij het rustsignaal waren de teams nog steeds in evenwicht. Aan het begin van de tweede helft kwam Unitas, wederom door een treffer van Mutzers, op 2-1. ,,Daarna werd het een onrustige wedstrijd, waar ook genoeg kansen voor ons waren.’’ Toen de kruitdampen eenmaal waren opgetrokken was het nog steeds 2-1 voor Unitas, waardoor de drie punten in Gorinchem bleven. Door de overwinning staat Unitas derde in de Derde Divise B. Volgende week speelt de ploeg van De Jong uit tegen VVSB, de huidige nummer twee.

TEC - Kozakken Boys 1-1

Kozakken Boys heeft zaterdag met 1-1-gelijkgespeeld uit tegen TEC in Tiel. ,,Een dubbel gevoel, we doen onszelf tekort in de eerste helft maar in de tweede helft had het ook de andere kant op kunnen vallen'', aldus Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood. In de eerste helft waren de bezoekers de betere ploeg. Het betere spel resulteerde daarom ook in de 0-1 van Fabian Lauro Korporaal, in de 21ste minuut. Hierna waren er nog een aantal kansen voor Kozakken Boys om de score uit te breiden, maar bij het rustsignaal was het nog altijd 0-1. Na de pauze kwam TEC wat beter uit de kleedkamers. In de 54ste minuut maakte Daan Blij de 1-1, en het leek de verkeerde kant op te gaan voor de bezoekers. ,,We verdedigden deze wedstrijd echter wel goed en daardoor bleef het 1-1.'' Volgende week komt Rijnsburgse Boys op bezoek.