Muziekavond

21 november 2022 om 14:54

GORINCHEM Harmonieverenigingen KNA uit Arkel en Aurora uit Leerdam zorgen op zaterdag 26 november voor een avond vol muziek. Om 19.45 uur opent muziekcentrum ‘De Harmonie’ in Gorinchem haar deuren. Vanaf 20.00 uur wordt er gemusiceerd: energieke up-tempo nummers, sfeervolle easy listening,- en meeslepende musicalmuziek. Muziekcentrum De Harmonie is te vinden op de Dalemwal 15d in Gorinchem. De toegang van het concert is gratis.


‘De Hoop’ Woudrichem bakt weer poon

WOUDRICHEM Op zaterdag 26 november bakt Coöperatieve Visserijvereniging ‘De Hoop’ Woudrichem van 8.30 tot 12.00 uur weer ouderwets heerlijke poon in de visafslag te Woudrichem (Kerkstraat 2). Wie niet achter het net wil vissen, kan de bestelling doorgeven aan C. Venderbos. Telefonisch of WhatsApp via 06-41188351 of per e-mail c.venderbos@ziggo.nl.


Opmaat naar Weihnachtsoratorium

GORINCHEM Op vrijdag 2 december voert COV Gorkum het feestelijke Weinachts-oratorium uit in de Grote Kerk. Om helemaal in de stemming te komen, wordt een bijzondere opmaat georganiseerd, op woensdag 23 november in de Rehobothkerk, Driekoningenstraat in Gorinchem. Toon de Graaf en Ries van der Zouwen nemen het publiek deze avond mee in de wereld van Bach en zijn Weihnachtsoratorium. COV Gorkum gaat ook zelf aan de slag en studeert mét het publiek een koraal in en er wordt geluisterd naar een kleinkoor. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Vanaf 19.30 uur is er koffie en thee. Toegangsprijs is € 7,50. Reserveren kan via info@covgorkum.nl maar de tickets zijn ook te koop in de kerk op de 23e. 


Jimmy Nelson bij de Mandarijn 

GORINCHEM Fotograaf Jimmy Nelson presenteert en signeert op 30 november van 17.00 tot 20.00 uur zijn nieuwe boek 'Between the Sea and the sky' bij Boekhandel de Mandarijn. In het boek komt de schoonheid van klederdracht tot leven: Nederlanders in hun traditionele kleding geportretteerd.


Expositie Klei & Inkt

WOUDRICHEM In de vesting Woudrichem wordt een expositie van Klei & Inkt georganiseerd door Annelies Timmermans en Lies Kersten. De expositie is het laatste weekend van november en de eerste drie weekenden van december. Zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur aan de Hoogstraat 1 in de Vesting van Woudrichem. Een kleine selectie van het werk is te zien en te koop in boekwinkel Tante Bethje Books & Co aan de Kerkstraat 24 in Woudrichem. Annelies Timmermans maakt grafisch werk: het drukken van prenten, zowel figuratief als abstract. Lies Kersten maakt vooral gebruiksgoed zoals schalen, kommen en borden van keramiek. Gastexposant is Merlijn van der Bruggen (fotografie).