In de tweede helft liep GJS uit op Heukelum
In de tweede helft liep GJS uit op Heukelum JAN NOORLANDT

GJS langs tiental Heukelum

21 november 2022 om 14:30

DALEM GJS heeft zaterdag met 4-1 gewonnen van Hekkensluiter Heukelum. ,,Vorige week speelden wij een goede wedstrijd en verloren we, vandaag speelden wij een iets mindere wedstrijd en nu winnen we. Het is lastig om te kiezen wat nou fijner is, maar drie punten zijn dan toch wel doorslaggevend’’, aldus GJS-trainer Marten Boverhof. GJS begon uitstekend aan de wedstrijd. Binnen een kwartier maakte Sjors Hendriks de 1-0 voor de thuisploeg. De voorsprong was maar van korte duur, want binnen twee minuten stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Tot het rustsignaal werd er niet meer gescoord. In de tweede helft kwam GJS wat beter uit de kleedkamers. ,,We hebben niks meer weggegeven.’’ De thuisploeg kreeg na een tijdje een strafschop toegekend, na een overtreding. Quincy Bartens schoot deze raak waardoor het 2-1 werd. Uit de ontstane commotie rondom de strafschop kreeg een speler van Heukelum ook nog een rode kaart. Rob van den Boom besliste de wedstrijd uiteindelijk door de 3-1 en 4-1 te maken.

Door de overwinning staat GJS achtste in de 2e klasse H. Volgende week speelt GJS uit tegen Streefkerk, de huidige nummer negen.

Woudrichem – EBOH 1-1
,,Een punt met een plusje erboven voor ons, een geweldige teamprestatie’’, aldus Woudrichem-trainer Gerrie Schaap. Woudrichem begon goed aan de wedstrijd, al in de negende minuut werkte EBOH-speler Ronan van Weelden de bal in het eigen doel. Tien minuten later kwamen de bezoekers wel weer langszij door een treffer van Robin Matena. Tot het rustsignaal werd er vervolgens niet meer gescoord. In de tweede helft waren de meeste kansen voor Woudrichem, maar ook EBOH was af en toe gevaarlijk. Er waren kansen over en weer, maar uiteindelijk bleef het bij 1-1. Door het gelijkspel staat Woudrichem elfde in de 2e klasse H. Volgende week speelt de ploeg van Schaap uit tegen Heukelum, de huidige nummer veertien.

Roda Boys/Bommelerwaard - Schelluinen 3-0
,,Ook toen wij anders gingen spelen, kwamen wij niet tot scoren vandaag’’, aldus Schelluinen-trainer Richard van Gils. Al binnen een kwartier kwam de thuisploeg op 1-0. Hierna waren er enkele mogelijkheden voor Schelluinen, maar de gelijkmaker viel niet. Voor het rustsignaal werd het ook nog 2-0. In de tweede helft ging Schelluinen aanvallender spelen. Uit een tegenaanval maakte de thuisploeg echter de 3-0, waardoor de wedstrijd was beslist. Door de nederlaag staat Schelluinen twaalfde in de 2e klasse H. Volgende week komt koploper Papendrecht op bezoek.