Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in remise.
Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in remise. Theo Bos

Unitas en OSS’20 delen de punten

30 januari 2023 om 13:58

GORINCHEM Unitas heeft zondag met 0-0-gelijkgespeeld tegen OSS’20. ,,Ons spel was een stuk beter dan vorige week, toch voelt het alsof we 2 punten hebben verloren omdat we hadden moeten scoren’’, aldus Unitas-trainer Hans de Jong. Unitas begon goed aan de wedstrijd. De thuisploeg had het meeste balbezit en de meeste kansen. Robert Mutzers en Elmer de Vries waren het dichtste bij de openingstreffer. Desalniettemin was de ruststand 0-0. In de tweede helft was de wedstrijd meer in balans. De thuisploeg werd wat slordiger aan de bal en OSS’20 loerde op een doelpunt. Unitas ging in het laatste gedeelte van de wedstrijd vol voor de zege door aanvallend te wisselen, maar uiteindelijk bleef het 0-0. Volgende week speelt de ploeg van De Jong uit tegen JOS Watergraafsmeer.

Spakenburg - Kozakken Boys 1-1

Kozakken Boys heeft zaterdag met 1-1-gelijkgespeeld uit tegen Spakenburg. ,,Voor de neutrale toeschouwer was het vandaag een mooie wedstrijd’’, aldus Kozakken Boys-trainer Scott Calderwood. Rond de 33ste minuut opende Lowie van Zundert de score namens Kozakken Boys. ,,Het eerste gedeelte van de wedstrijd hebben wij heel erg sterk gespeeld.’’ De ruststand was 0-1. Na de pauze sloeg de vermoeidheid geleidelijk aan toe bij de bezoekers. Geleidelijk aan nam Spakenburg het initiatief over en in de 78ste minuut maakte Wimilio Vink de gelijkmaker. Vlak voor tijd ontstond er nog een opstootje waarin Kozakken Boys-doelman Bryan Janssen een rode kaart kreeg. Omdat de Werkendammers geen wissels meer hadden moest veldspeler Sven van Ingen de handschoenen aantrekken. ,,Hij heeft nog een paar goede ballen tegengehouden.’’ Uiteindelijk bleef het 1-1. Volgende week komt Jong FC Volendam op bezoek in Werkendam.

Oranje Wit - SVW 2-1

SVW heeft zaterdag met 2-1 verloren van Oranje Wit in Dordrecht. ,,Net zoals tegen Nivo Sparta geven we een voorsprong uit handen’’, blikte SVW-leider Patrick Sleeuwenhoek terug op de wedstrijd. Aan het begin van de wedstrijd was de thuisploeg wat beter en feller. Deze fase kwam ten einde nadat SVW een strafschop kreeg, die werd benut door Hicham Farhou. Vlak voor het rustsignaal kreeg Ahmed Kelifa een grote kans op de 0-2, maar zijn kans ging er niet in. In de tweede helft Ging Oranje Wit opzoek naar de gelijkmaker. Die gelijkmaker viel uiteindelijk in de 79ste minuut. Hierna leek de wedstrijd uit te draaien op een gelijkspel tot Oranje Wit in de 96ste minuut nog een strafschop kreeg toegekend. SVW-doelman Lex Kramers pakte de penalty, maar in de rebound ging de bal er toch nog in. Volgende week komt DTS’35 uit Ede op bezoek.