Voorzitter Cor van Vlaanderen verrichte met een aantal kinderen de starthandeling.
Voorzitter Cor van Vlaanderen verrichte met een aantal kinderen de starthandeling. Typhoon

Typhoon krijgt clubhuis met allure en wil groeien naar 500 leden

13 januari 2020 om 11:09 Atletiek

GORINCHEM Afgelopen zaterdag heeft Typhoon het officiële startsein gegeven voor de vernieuwing en verduurzaming van het clubhuis. Feitelijk wordt de gehele accommodatie volledig gerenoveerd en verduurzaamd.

Tijdens een druk bezochte nieuwjaarsreceptie was het Cor van Vlaanderen, voorzitter van Typhoon, die met een aantal jeugdleden de vernieuwing van de clubaccommodatie officieel startte. Waar 's morgens al een groot deel van de bijgebouwen was gesloopt, gooide hij met de jeugdleden de laatste stenen in de container.

Van Vlaanderen benadrukte in zijn nieuwjaarsspeech nog maar eens dat het een groot project is voor de vereniging, waar de leden massaal achter zijn gaan staan en dat ook laten zien middels allerlei manieren van vrijwilligerswerk. Daarnaast sprak de voorzitter van de Gorcumse club ook een ambitie uit: ,,Met deze schitterende accommodatie zijn we straks klaar om de stap naar 500 leden te maken. Dat past ons ook. Half Nederland loopt, iedereen geniet van Sifan Hassan en Daphne Schippers. Bij Typhoon kun je je hobby professioneel beoefenen. En ook voor kinderen en jongeren is het niet alleen een heel gevarieerde sport, maar ook een heel gezellige club. Typhoon is regionaal georiënteerd, dus laat maar komen die nieuwe leden."

De huidige accommodatie is in 1977 in gebruik genomen. Duurzaamheid was toen nog geen item. De kantine heeft nog louter enkel glas. Bij de renovatie van het clubgebouw wordt de bestaande hoofdconstructie zo veel mogelijk gehandhaafd. Maar de upgrading geeft de vereniging vooral een clubhuis met allure. Het streven is om de nieuwe accommodatie eind september, tijdens de clubkampioenschappen, in gebruik te nemen.

advertentie
advertentie