Stan Woudrichem

Een goede en een slechte dag voor Stan van Oord op TT Circuit Assen

21 september 2021 om 12:33 Autosport

WOUDRICHEM Met een derde plaats in de race op zaterdag tijdens de DTM op TT Circuit Assen liep de Woudrichemse coureur Stan van Oord drie punten uit op zijn grootste concurrenten. Op zondag werd zijn teamgenoot Dennis de Borst al in de eerste ronde door een andere deelnemer van de baan gekegeld en daarmee was hun race direct voorbij. Zo scoorde Van Oord deze race geen punten en loopt zijn voorsprong op de nummer twee drie punten terug naar 31. ,,Met 45 auto’s op de baan loop je altijd de kans dat er iets misgaat. Wij weten dat vrijwel altijd te ontwijken, maar dit keer was er geen ontkomen aan”, is Van Oord realistisch.

De vorige races van de Supercar Challenge vonden begin augustus ook plaats op TT Circuit Assen. Daarom waren de afstellingen van de Hyundai i30 al in orde en kon Stan van Oord zich tijdens de vrije trainingen concentreren op het inremmen en controleren van de auto.

Dit keer reed de snelle Bas Schouten mee als teamgenoot van Ted van Vliet en daardoor wist Van Oord dat hij er een geduchte tegenstander bij had. Hij rekende er op dat de poleposition waarschijnlijk niet haalbaar zou zijn en daarin kreeg hij gelijk. Tot zijn verbazing zag hij echter dat zijn beste ronde slechts 36 duizendste langzamer was dan de tijd van Schouten. ,,In die ronde werd ik ook nog eens opgehouden door een deelnemer die langzaam reed op de ideale lijn, dus eigenlijk was de pole toch haalbaar geweest”, beseft de klassementsleider.

ENORM LANG OLIESPOOR In de tweede ronde van de eerste race blies een deelnemer uit een andere klasse zijn motor op. Hij reed doodleuk door en de pitstraat in, waardoor er een enorm lang oliespoor op de baan lag. Het kostte de marshals enorm veel tijd om de baan weer schoon en veilig te maken. ,,De safetycar was nog steeds in de baan toen Dennis binnenkwam voor de pitstop. We hadden 45 extra successeconden, dus ik kwam pas achterin onze divisie Supersport 1 de baan weer op. Gelukkig konden we weer racen en ik passeerde al snel diverse concurrenten. De safetycar kwam echter nog tweemaal de baan in, dus veel tijd om plaatsen goed te maken kreeg ik niet. Uiteindelijk heb ik ongeveer vijf ronden kunnen racen en kwam ik als derde over de finish. Daar waren we toch erg blij mee.”

,,Over de tweede race valt weinig te vertellen”, is Van Oord nog steeds teleurgesteld. ,,Dennis had een prima start, maar al in de eerste ronde werd hij getorpedeerd door een coureur uit een andere divisie. Dennis stond muurvast in het grind en moest gesleept worden. Eenmaal in de pits bleek het fusee gebroken, dus onze race was direct over.” De derde positie in de eerste race leverde Van Oord 17 punten op en de tweede race uiteraard nul. De broers Van den Berg vielen de eerste race uit en werden de tweede race tweede, waarmee ze drie punten op Van Oord inlopen. De voorsprong in het tussenklassement is nu 31 punten en met twee evenementen en vier races te gaan ligt de titel 2021 nog altijd voor het grijpen.

,,Ik wil mijn team Ferry Monster Autosport, Dennis de Borst en mijn vader bedanken dat zij het voor mij mogelijk maken om te racen, ook al kwamen we daar dit weekend nauwelijks aan toe.”

De volgende races van de Supercar Challenge zijn op 16 en 17 oktober op het Formule 1 circuit van Spa-Francorchamps tijden het Spa Racing Festival.