Afbeelding
Cees van Oord

Stan van Oord uit Woudrichem voor de derde keer kampioen in Supercar Challenge

2 november 2021 om 13:57 Autosport

ASSEN Stan van Oord en zijn teamgenoot Dennis de Borst zijn er op TT Circuit Assen weer in geslaagd het kampioenschap in de Supercar Challenge te behalen. Al na de eerste race waren zij voor de concurrentie niet meer in te halen. ,,Het was heerlijk dat het niet op de laatste race aankwam. Vorige keer was het tot de laatste meters spannend of we het zouden halen, nu konden we de tweede race relaxed rijden en werden we zelfs tweede. Super dat het ons weer gelukt is kampioen te worden en tot onze verrassing werden we zelfs overall winnaar van de Supercar Challenge”, zegt een gelukkige Van Oord.

Tijdens de kwalificatie op vrijdagmiddag wist Stan van Oord dat een goede startpositie cruciaal kon zijn in de titelstrijd. Hij reed daarom echt op de limiet, waardoor hij een paar keer de track limits overschreed en daarom bewust de ronde afbrak. Zijn twee beste ronden waren echter goed voor de poleposition in beide races.

NOODWEER De kwalificatie was onder prachtige weersomstandigheden gereden, maar op zaterdag was het de hele dag noodweer. Dat betekende dat zijn team Ferry Monster Autosport de Hyundai i30 op regenafstelling moest zetten. Zoals altijd ging Dennis de Borst de race van start en hij had daarbij maar één doel; de auto tijdens de pitstop heelhuids overgeven aan Van Oord. Gezien de puntenvoorsprong in het klassement zou namelijk finishen voldoende zijn om het kampioenschap te behalen. Veel rijders in de Supersport 1 rijden voor dagsuccessen en zullen daarvoor bereid zijn risico te nemen. 

Voor Dennis en Stan was het daarom zaak uit de problemen te blijven en de auto over de finish te rijden. De Borst kwam binnen in vierde positie en na het inlossen van de successeconden kwam Van Oord als zesde de baan weer op. “Ik wist wat me te doen stond, maar het viel eerlijk gezegd nog niet mee. We hadden op de voorruit een folie zitten en door de regen kam er water tussen, waardoor het zicht enorm slecht was. Ik had maar een heel klein vlak waardoor ik kon de baan kon zien, dus ik moest echt voorzichtig rijden.” 

Dat lukte hem, want hij passeerde na een uur de finish als vierde en daarmee was de titel een feit. Zaterdagavond werd er een klein feestje gevierd, nog ingetogen omdat ook de zondag nog gepresteerd moest worden. Jaren geleden maakten De Borst en Van oord een weddenschap, dat als ze voortijdig kampioen zouden worden Stan de start van de laatste race voor zijn rekening zou nemen. Die weddenschap kon nu worden ingelost en dat was voor beide rijders een nieuwe ervaring.

SAFETYCAR Van Oord moest zich nu concentreren op het behouden van zijn leidende positie en het managen van de banden. Hij wilde een goed gat creëren om de 35 successeconden goed te maken, zodat De Borst niet helemaal terug zou vallen in het veld. Onder andere doordat de safetycar in de baan kwam lukte dat niet helemaal, De Borst kwam als vierde de baan weer op. Het lukte hem echter toch nog twee posities goed te maken, zodat het afscheid van seizoen 2021 toch nog op het podium gevierd kon worden. 

Van Oord is ontzettend blij met zijn derde titel in de Supercar Challenge: ,,Fantastisch dat Dennis en ik weer samen kampioen zijn geworden. Het was een geweldig seizoen en ik ben er trots op dat we in 10 van de 14 races op het podium hebben gestaan, ondanks de enorme hoeveelheden successeconden die we steeds langer stil moesten staan bij de pitstops. Ik wil mijn vader enorm bedanken voor zijn support gedurende het hele seizoen, Dennis de Borst voor de geweldige samenwerking, we zijn samen een erg goed team. Ons team Ferry Monster Autosport heeft echt keihard voor ons gewerkt en ze hebben ons het hele seizoen een fantastische auto gegeven en daarvoor wil ik hen bedanken! Ook mijn trouwe sponsors wil ik bedanken, zonder hen is voor mij autosport niet mogelijk en ik ben blij dat ik voor hen met het behalen van de titel iets kan terugdoen.”

PLANNEN De komende maanden gaat Stan van Oord benutten om plannen te maken voor volgend seizoen. ,,Maar eerst genieten van het behalen van het kampioenschap in onze klasse en overall, dat is zeker een feestje waard!”, besluit de kampioen zijn succesvolle seizoen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie