Het team onder leiding van Wout Hol en Manouk Voorwerk werd in 2018 de beste in de V16 competitie.
Het team onder leiding van Wout Hol en Manouk Voorwerk werd in 2018 de beste in de V16 competitie. Eigen foto

Jill Beck wil gewoon lekker blijven basketballen bij Goba met nieuw vrouwenteam

7 juni 2023 om 08:23 Basketbal

GORINCHEM De missie van Goba om in het seizoen 2023-2024 met een nieuw vrouwenbasketbalteam van start te gaan is gelukt. Mede dankzij een oproep in De Stad Gorinchem hebben de halverwege het vorige seizoen als enige overgebleven speelsters Manouk Voorwerk en Jill Beck samen met oud-speelster en wedstrijdsecretaris Cheryl Meijers en voorzitter Egbert Egberts in slechts anderhalve maand het team zien groeien tot elf teamleden. De motivatie om dit voor elkaar te willen krijgen was een simpele. 

,,Ik wil gewoon lekker blijven basketballen”, aldus Jill Beck. Van jongs af aan is de dochter van oud-profbasketballer Jerry Beck lid van Goba, één van de clubs waar haar vader heeft gebasketbald. Ze is ook al net zo lang bevriend met Manouk Voorwerk, wier vader Arnold ooit trainer/coach van onder andere de vrouwen is geweest. In december 2022 bleek het voortbestaan van het meisjes onder 22 team niet meer mogelijk, waardoor het uit de competitie moest worden teruggetrokken. 

Trainen

Beide speelsters geloofden echter van meet af aan in een doorstart, daarin gesteund door het bestuur. Voorzitter Egbert Egberts, die in het verre verleden trainer/coach was van diverse teams bij verschillende verenigingen en op het hoogste niveau bij de vrouwen in Nederland als scheidsrechter in de jaren tachtig en negentig actief is geweest, zegde zelfs toe het nieuwe team te gaan trainen als dit ervan zou komen. En Cheryl Meijers kondigde aan terug te keren als speelster en playing coach voor als dit nodig was om tijdens de wedstrijden sturing aan het team te kunnen geven. 

Oude tijden

Egbert Egberts: ,,Het balletje ging rollen toen enkele speelsters zich aandienden na het lezen van het krantenartikel en tamtam op social media. Ook van-mond-tot-mond-reclame had resultaat. Er zijn talentvolle basketbalsters bijgekomen met een basketbalverleden die een doorstart maken, die tijdens hun studie een balletje hebben gegooid of die overkomen van omliggende clubs. Op dit moment staat de teller dus op elf, maar er is nog een kans dat er nóg enkele gegadigden bijkomen. Moet er overigens niet aan denken dat we straks zelfs twee teams kunnen formeren. We zijn al als vereniging met vier teams gegroeid ten opzichte van vorig jaar. SGS ziet ons al aankomen dat we nog meer zaaluren nodig hebben om ons trainingsprogramma rond te kunnen breien. Maar dit alles zorgt er wel voor dat oude tijden herleven. En wie weet zijn er nu ook sponsors geïnteresseerd om onze teams in nieuwe tenues te steken.”

Doorstroom

Goba (Gorinchem Basketball) werd op 1 mei 1970 opgericht. De vereniging speelt haar thuiswedstrijden in Sporthal Oosterbliek. ,,Basketbalvereniging Goba biedt een goed georganiseerde jeugdopleiding van hoog niveau. We creëren een goede doorstroom van de jongste groepen naar senioren. We willen daardoor het jeugdbasketbal in Gorinchem naar een hoger niveau tillen en een vereniging zijn waar leuk en aantrekkelijk basketbal gespeeld wordt. Met name bij de meisjes is er nog ruimte voor nieuwe aanwas.”

Voorzitter van Goba Egbert Egberts (midden) is in het basketbalwereldje geen onbekende.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie