Afbeelding
ROOTS

ROOTS gaat naar buiten!

6 mei 2020 om 08:30 Corona

GORINCHEM De Gorcumse dansschool ROOTS Dance Studio gaat op woensdag 6 mei de buitenlucht in en organiseert drie danslessen op een buitenlocatie in Gorinchem voor kinderen tot en met 12 jaar.

De dansstudio heeft vanaf maandag 16 maart haar deuren moeten sluiten. Alle optredens en evenementen werden gestaakt of uitgesteld, maar daar lieten ze het niet bij zitten. ,,Natuurlijk is het zuur. Dat is een understatement en dat geldt voor álle ondernemers die in getroffen sectoren zitten, maar stilzitten is voor ons letterlijk geen optie. Gelukkig hebben we een geweldig docententeam, waarmee we direct vanaf de sluiting aan de slag zijn gegaan met een online lesprogramma. We bieden onze leerlingen een afspeellijst op YouTube met lessen in álle dansstijlen die we aanbieden, waar ze onbeperkt toegang tot krijgen. Technische lessen in Klassiek Ballet of Modern, een uitdagende Hiphop choreografie, dansverstoppertje voor de peuters, coole Breakdance moves om thuis te trainen of een goede dans work-out voor het hele gezin. Alles komt aan bod en wordt wekelijks bijgevuld. Zo kan de hele familie meedansen, heel erg leuk om te zien!’’, vertelt Karen Papo, eigenares van ROOTS Dance Studio.

Na het bericht dat jongeren tot en met 18 jaar vanaf 29 april weer samen mogen trainen in de buitenlucht sprong Karen een gat in de lucht, want ook dit is weer een stapje in de goede richting. ,,Alle binnenlocaties moeten voorlopig nog gesloten blijven, maar gelukkig laat het weer het toe dat ook wij sporadisch wat danslessen in de buitenlucht kunnen gaan organiseren. Iets wat ontzettend belangrijk is’’, vertelt ze: ,,Juist in deze tijd is het voor kinderen zo belangrijk om energie kwijt te kunnen, een uitlaatklep te hebben en plezier te maken. Wij hebben veel jonge leerlingen met een onbeperkt lesabonnement, die voor de corona-tijd onze deur plat liepen en zo’n beetje iedere dag in de dansstudio te vinden waren. Dit is hun passie, hun uitlaatklep. Zodra dit wegvalt, geeft dat zo veel onrust voor een kind, wat weer effect heeft op het humeur en schoolprestaties. En dit geldt uiteraard ook voor de kinderen die de hele week uitkeken naar dat ene uurtje dansles waarin ze alles over hun passie konden leren, omringd door dansvriendjes en -vriendinnetjes.’’.

Alle docenten van ROOTS Dance Studio staan te popelen om deze leerlingen weer te mogen ontvangen, maar dit alles in kleine stapjes. ,,We beginnen met drie danslessen op woensdag 6 mei: van 14:00 tot 14:30 uur Kids Dance voor 4-5 jaar, van 15:00 tot 15:45 uur Kids Dance voor 6-8 jaar en van 16:15 tot 17:00 uur Hiphop/Streetdance voor 9-12 jaar. Uiteraard met inachtneming van alle richtlijnen. En het leuke is: iedereen kan zich hiervoor aanmelden! Zowel leden als niet-leden. We hopen op deze manier kinderen uit Gorinchem met een passie voor dans even een middagje lekker te laten bewegen.’’, aldus Karen.

Aanmelden voor de danslessen kan via info@rootsdancestudio.nl. Bij bevestiging van de aanmelding ontvang je alle benodigde informatie zoals richtlijnen en de locatie.

advertentie
advertentie