wim den besten

GKVEnomics strijdend ten onder tegen koploper Nieuwerkerk

27 september 2020 om 20:35 Korfbal

GORINCHEM GKVEnomics speelde zaterdag op Molenvliet met behoorlijk veel publiek een boeiend duel tegen favoriet voor de titel Nieuwerkerk, waarbij met veel vechtlust goed partij werd gegeven, maar de Gorcumers uiteindelijk toch met 18 - 21 de meerdere moesten erkennen in de koploper.

Zonder de geblesseerde Kevin van Beest (hamstring) en Stefan den Breejen (knie) startten de Gorcumse korfballers met  Ferry Gruiters starten in de basis. Nieuwerkerk begon sterk en wist de aanvallen van GKV’ers behoorlijk te ontregelen. Bij 2 – 2 na 10 minuten spelen liep de koploper uit naar 2 – 6. GKVEnomics kwam goed terug; ging aanvallend goed naar de mogelijkheden spelen en kreeg verdedigend meer grip op de Nieuwerkerkse aanval. Via afstandsschoten van Ferry Gruiters, Niels Huisman en Ismay Bussing werd de achterstand verkleind tot 5 – 7.

Ferry Gruiters als rebounder, telkens in de ruimte vrijgelaten door de Nieuwerkerkse verdediging om zo de GKV aanvallen te ontregelen, profiteerde en zorgde samen met Maren en Mats den Besten voor een 8 – 7 voorsprong met nog 5 minuten te gaan. Nieuwerkerk boog de stand om in 8 – 9, maar weer was het Ferry Gruiters die met zijn vierde treffer van halve afstand 9 – 9 scoorde. In de laatste 2 minuten wist Nieuwerkerk toch nog 2 keer te scoren 9 – 11.

Na rust bleef de achterstand 2 punten tot 12 – 14, maar toen vergrootte Nieuwerkerk na 14 minuten de marge naar 4 punten 12 – 16. De Gorcumers bleven knokken voor een beter resultaat. Niek van der Weijden scoorde het mooiste doelpunt van de wedstrijd met een doorloopbal 13 – 16. Na twee fraaie treffers van Niels Huisman en een koel benutte kans door Maren den Besten kwamen bij de stand 16 – 20 Guido Messerschmidt en Simone Voskuijl in de ploeg in een ultieme poging het tij te keren. Guido zorgde voor meer reuring en scoorde prompt 17 – 20 van achter de korf, maar dichterbij kwam het hardwerkende Gorcums achttal niet. Met nog een doelpunt van Niels Huisman kwam de eindstand 18 – 21.

Zaterdag speelt het eerste team van GKVEnomics  tegen VEO in Voorburg.