Het was een wedstrijd met vaak felle gevechten om de bal
Het was een wedstrijd met vaak felle gevechten om de bal Wim den Besten

GKV Enomics verslaat Pernix met ruime cijfers

26 maart 2023 om 11:10 Korfbal

GORINCHEM GKV Enomics heeft de laatste uitwedstrijd van het seizoen tot een goed einde gebracht. Net als in de thuiswedstrijd (19-16-winst) was het lange tijd een moeizame wedstrijd. Pernix was al gedegradeerd en heeft pas drie punten, maar is een stugge ploeg. GKV Enomics boog een vroege achterstand snel om naar een voorsprong en liep gedurende de wedstrijd gestaag uit. De voorsprong werd riant en bij Pernix zonk de moed in de schoenen. Uiteindelijk een ietwat geflatteerde, maar mooie en ruime zege: 17-26.

GKV Enomics verkeert niet in topvorm de laatste weken. Tegen Nieuwerkerk werd al verrassend verloren en vorige week tegen DOS was al helemaal niet om over naar huis te schrijven. Rachel Romijn en Mats den Besten wederom niet in de basis vanwege enkelblessures, maar daartegenover stond de terugkeer van Guido Messerschmidt. Dat zou Pernix geweten hebben. Met de 2-2 kwam hij voor het eerst op het scorebord en met de 4-4 had hij er al twee in liggen. De andere doelpunten waren van Remco Ouwerkerk en Pepijn Kuijntjes.

BRUTAAL

Hierna kwam Pernix brutaal op voorsprong bij 6-4. Schoten van Nienke van der Weijden en Guido Messerschmnidt brachten de ploegen weer naast elkaar, maar coach Bart Drost had genoeg gezien en nam een time-out. Verdedigend te veel individuele fouten van GKV Enomics en aanvallend was het spel ontzettend slordig. GKV Enomics speelde de rest van de eerste helft sober uit en ging met een niet heel comfortabele 6-9 voorsprong de rust in. Voor de toeschouwers, en er zaten er een hoop in sporthal de Zijl, nog geen hoogstaande wedstrijd.

SLORDIG

De tweede helft was GKV Enomics de opdracht even vergeten en startte verdedigend wederom slordig. De ploeg kreeg weer twee doorloopballen tegen, terwijl het schot-percentage bij Pernix niet dusdanig hoog ligt dat je daar alle risico moet nemen. Nienke van der Weijden en Guido Messerschmidt deden direct wat terug met twee afstandsschoten en zo kwam GKV Enomics voor het eerst op 4 doelpunten verschil: 8-12.

Bij Pernix was het beste er sinds de 6-4 tussenstand al wel vanaf. De enige reden dat GKV Enomics de wedstrijd nog niet op slot had gegooid was omdat het aanvallend maar stroef bleef lopen. Gelukkig wisten de Gorcumers de laatste 15 minuten van de wedstrijd alle schroom van zich af te gooien. Doelpunten van Remco Ouwerkerk, Guido Messerschmidt (2) , Pepijn Kuijntjes en Nikki Bos brachten GKV Enomics op 11-17.

FRUSTRATIE

Bij 12-17 verloor Pernix op knullige wijze de bal in het uitverdedigen, waardoor Remco Ouwerkerk nog een vrije doorloopbal kon nemen. Zijn tegenstander, die niet bepaald in de wedstrijd zat, was zijn frustratie niet de baas en sprong van achteren hard door op Ouwerkerk, in een kansloze ‘poging’ hem te blocken. Ouwerkerk kwam lelijk in botsing met de korf en zijn tegenstander kreeg een rode prent van de scheidsrechter. Een lelijk moment in een verder vriendschappelijke wedstrijd. Ouwerkerk liet zich wisselen, maar liep gelukkig geen blessure op.

Hierna was het vooral Pernix dat de weg kwijt was en GKV Enomics scoorde er lustig op los. Zes verschillende doelpuntenmakers in de laatste 10 minuten betekenden een riante, ietwat geflatteerde, 17-26 overwinning. Guido Messerschmidt was in zijn terugkeer een ware plaaggeest voor zijn tegenstander met ontzettend veel onderscheppingen en 8 doelpunten.

Volgende week de laatste zaalwedstrijd, thuis tegen Swift, dat dit weekend won van de Meeuwen met 21-17. Daarin strijden de ploegen voor de derde plek. Avanti en DOS wonnen hun wedstrijden en strijden volgende week om het kampioenschap. Odik is inmiddels gedegradeerd door de nederlaag tegen DOS.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Guido Messerschmidt 8, Pepijn Kuijntjes 5, Maren den Besten 3, Niek van der Weijden 3, Nikki Bos 2, Remco Ouwerkerk 2, Nienke van der Weijden 2, Maren van Krieken 1.

Stand: 1 Avanti 24 2 DOS 22 3 GKV Enomics 16 4 Swift 15 5 Nieuwerkerk 11 6 De Meeuwen 8 7 ODIK 5 8 Pernix 3

Het was een wedstrijd met vaak felle gevechten om de bal.