Afbeelding
WSV De Merwede

Inschrijven voor geheel verzorgde zeilopleiding WSV De Merwede

31 maart 2024 om 14:07 Overig

GORINCHEM Voor de jeugd tussen 6 en 16 jaar biedt Watersportvereniging De Merwede ieder jaar een geheel verzorgde zeilopleiding. Ongeveer 90 cursisten volgen gedurende 7 zomeravonden of zaterdagochtenden iedere week een zeilcursus in de vluchthaven van Gorinchem. 

Echte zeilcracks leren beginners en gevorderden zeilen in open zeilbootjes (Optimist, Splash of Valk). Dit doet WSV De Merwede onder de naam: Merwede Jeugd Zeilers (MJZ). De MJZ bestaat al vanaf 1994. Binnen de gehele regio is de cursus van de MJZ de enige mogelijkheid voor de jeugd om spelenderwijs kennis te maken met de zeilsport. Al meer dan 500 kinderen weten door deze activiteiten hun weg te vinden in watersportend Nederland. Zij leren zelfstandig zeilen volgens een gedegen programma waarbij plezier op het water voorop staat. De wat grotere kinderen kunnen daarna vaak probleemloos een zeilboot huren bij verhuurbedrijven.

De MJZ draait op een team van actieve vrijwilligers. Voor ouders die dat leuk vinden is er gelegenheid om betrokken te zijn bij de cursus. De boten zijn van uitstekende kwaliteit. Mede door sponsoring die WSV De Merwede ontvangt uit het bedrijfsleven kan een deel van de vloot jaarlijks vernieuwd worden. 

Voor de gevorderde zeilers beschikt de vereniging over twee Valken waarin je kennis maakt met het meermans zeilen. Wil je vooral zelf sturen en lekker hard gaan dan is de Splash jouw boot om sportief te leren varen.

Zeven weken lang zijn de verrichtingen te volgen in de vluchthaven te Gorinchem. De cursus begint begin mei met een cursus “omkantelen” in het Caribabad. Voor het Oppi zeilen zijn nog plaatsen vrij.  Heb je zin, schrijf je dan in voor 6 april (sluitingsdatum) via https://www.wvdemerwede.nl/nl/wv-de-merwede/jeugdzeilen

Op 15 juni is er een open dag bij WSV De Merwede. Op deze dag kan men kennis maken met de vereniging en meezeilen en (sloep)roeien. 

WSV de Merwede, Buiten de Waterpoort 8 in Gorinchem.

advertentie
advertentie