G-Team GHV Achilles
G-Team GHV Achilles eigen foto

Special G-Team van GHV Achilles trapt toernooi seizoen 2020 af!

Overig Deel je nieuws

Op 12 januari 2020 hebben we weer een fantastische toernooidag beleefd. Dit keer in de van Rappardhal aan de wijnkoperstraat in Gorinchem.

Bevriende Teams waren: HCLB uit Baarn, Nijerodes uit Breukelen, Koedijk uit Koedijk, Westsite uit Amsterdam. In onze regio is ook de Papendrechtse Handbalvereniging Des 72 druk bezig met het opzetten van een G-Team. 2 oud-spelers van Achilles, die afkomstig zijn uit Sliedrecht, spelen nu ook bij DES72 mee, omdat ze nu dichter bij huis kunnen handballen. Omdat het team in Papendrecht (nog) niet voltallig is, speelden deze gedreven spelers vandaag mee met Achilles.

Het team van  de Blinkert heeft op het laatste moment af moeten zeggen. Wegens afmeldingen door ziekte, kregen ze geen voltallig team op de been, wat heel jammer was!

Dit betekende voor Achilles dat het speelschema omgegooid moest worden. Ons wedstrijdsecretaris Gretha Lavarini heeft dit prima opgepakt en heeft er een geweldig schema van gemaakt. Het kwam er op neer dat de dag vervroegd afgelopen zou zijn. Daar waren sommige teams het niet mee eens. Dit is het bewijs dat de spelers heel graag willen handballen. Er is toen met elkaar besloten om aan het einde  mix teams van alle verenigingen te maken om toch nog 2 extra wedstrijdjes te spelen. Alles verliep heel gezellig en zonder problemen.

Om de spanningsboog voor de spelers niet te hoog te laten zijn, wordt er per wedstrijd 20 minuten gespeeld. 

In de loop van de dag kon je dan ook merken dat iedereen een beetje warm gedraaid was. De stress ebde weg en men kon vrijuit spelen. De ontspanning nam toe aan het eind van het toernooi, toen de mix wedstrijdjes gespeeld werden. De muziek werd aangezet en men liep dansend in het veld. 

Al met al was het weer een geslaagde dag en de organisatie bedankt al de vrijwilligers voor hun bijdrage aan deze geweldig leuke dag. 

Restaurant Metropole heeft 2 appeltaarten gesponsord voor de verloting. De verloting werd onder andere door deze lekkernijen, ook weer een daverend succes! Dankzij de onvermoeibare inspanningen van Cora, is dit een mooie opbrengst voor de clubkas!

We kijken dan ook weer uit naar het komend toernooi seizoen, met nog meer mooie handbal belevenissen en evenementen, waaronder de special oympics voor G-handbal. 

Ter informatie een mooi filmpje over TeamNl https://specialolympics.nl/evenementen/world-games-2019-in-abu-dhabi/

advertentie