Schaatsen
Schaatsen Pixabay

Gorinchemse ijsclub bereidt zich voor op schaatspret

8 februari 2021 om 14:04 Overig

GORINCHEM Als de weergoden geen roet in het eten gooien, kan Gorinchem eind deze week de schaatsen onderbinden. Bij de Gorinchemse ijsclub aan de Loevesteinlaan wordt nog koortsachtig overleg gevoerd over wat hen te doen staat in deze coronatijd 

,,Onze ijsbaan is vrij toegankelijk, in theorie kan iedereen komen schaatsen. Ons clubhuis blijft in elk geval gesloten, ook kan geen gebruik gemaakt worden van het toilet”, zo vertelt penningmeester Arie van Masbergen. Over het vegen van de baan en het aansteken van de verlichting wordt nog overlegd met het bestuur. ,,We hebben financieel een moeilijk jaar, omdat ons clubhuis vanwege corona al maanden niet meer verhuurd mag worden. Voor de baanmachines hebben we benzine nodig, voor de verlichting moeten we ook kosten maken.” De club heeft al jarenlang geen ledenbestand meer, omdat veel leden opzeggen als er geen ijs ligt. 

Je moet een corona coördinator aanstellen en als het te druk wordt moet je sluiten

LAATSTE NIEUWS Of de ijsclub buiten koek en zopie gaat verkopen, wordt nog besproken in het bestuur, voor de ijsclub is dat altijd een inkomstenbron ,,Ook dan moeten we voorzichtig zijn, je moet dan een corona coördinator aanstellen en als het te druk wordt moet je sluiten”.  Het is alweer acht jaar geleden dat de ijsbaan aan de Loevesteinlaan open is gegaan, twee jaar geleden kon wel op een deel van de baan geschaatst worden. Arie van Masbergen is al meer dan 25 jaar betrokken bij het bestuur van de ijsclub, hij verheugt zich op het onderbinden van de schaatsen. ,,Maar vaak is het bij de opening van de ijsbaan te druk om zelf te gaan schaatsen.” Op de Facebookpagina en website van de Gorinchemse ijsclub is steeds het laatste nieuws te lezen.

advertentie
advertentie