Afbeelding
Cool 2B fit

Cool 2B Fit in Gorinchem: fit worden op een ’coole’ manier

23 december 2021 om 07:31 Overig

GORINCHEM In de gemeente Gorinchem gaat het Cool 2B Fit programma van start. Een sportief programma voor kinderen met overgewicht in de leeftijd van acht tot dertien jaar. De kinderen gaan samen met hun ouders, onder deskundige begeleiding, verandering brengen in hun leefpatroon. Omdat veranderen van leefstijl niet zomaar is ingebed duurt het totale programma 2 jaar. 

Dit programma is een samenwerking tussen Plan Psychologie, FysioPP en Gemeente Gorinchem (Gorinchem Beweegt). Het is ook onderdeel van de MQScan, waarbij de motoriek van kinderen wordt bekeken. Kinderen die hier vanwege hun gewicht meer moeite mee hebben kunnen zich aanmelden bij Cool 2B Fit.

Plezier staat voorop bij Cool 2B Fit. Het is voor een kind vaak niet makkelijk om niet zo lekker in zijn/haar vel te zitten. En daar is aandacht voor. Zo is er op verschillende terreinen begeleiding: van een diëtist, kinderpsycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur. Er wordt achterhaald welke factoren bijdragen aan het minder gezonde gewicht. Elk kind is het waard om lekker in zijn/haar vel te zitten en daar zetten we met Cool 2B Fit op in. De ouders/verzorgers worden intensief betrokken. Met elkaar gaan sporten en bewegen is een belangrijk onderdeel van het programma. En daarnaast wordt ingezet op het (terug)krijgen van het zelfvertrouwen. De groep gaat begin 2022 starten (bij minimaal 10 aanmeldingen).

Wil je meer weten over dit programma? Kijk dan op de website www.cool2bfit.nl/locaties/93/Gorinchem. Of neem contact op met Tiana van Oosten van Cool 2B Fit: 0183-766041 of tiana@fysiopp.nl.

Het Cool 2Bfit programma in Gorinchem wordt aangeboden door:

Plan psychologie

FysioPP

Gemeente Gorinchem

advertentie
advertentie