Afbeelding

Dubbele winst voor Biesboschzwemmer Lars de Kooter

Overig

[WERKENDAM] Biesboschzwemmer Lars de Kooter wist tijdens de 44e Open water wedstrijd in recreatiegebied De Binnenmaas  twee keer winst te pakken.

Lars startte op de 500 en 2000 meter schoolslag. De langste afstand zwom hij bij de heren en hij wist als derde aan de finish te komen, maar in zijn categorie (jongens tot en met 17 jaar) was hij de snelste met een tijd van 36 minuten en 6 seconden. Later op de middag was de 500 meter en Lars startte heel sterk. Bij de finish was Lars 10 seconden later, maar deze jongen zwom in een oudere categorie. De tijd van 8 minuten en 14 seconden was maar vier seconden langzamer dan het baanrecord. Als afsluiter zwom Lars ook nog een estafette met twee jongens, Milco Matla (PSV) en Sem de Ridder (De Zeeuwse Kust), en deze wisten zij ook nog te winnen.  

Bij de masters kwamen Sander van Elburg, Nadine Scheeve en Ingmar Visser aan de start. Sander werd op de 1000m school- en vrije slag tweede en was tevreden met zijn tijden. Voor Ingmar was er bij de masters op de 1000m schoolslag een vierde plaats. Ingmar zwom ook nog de 2000m schoolslag, hetzelfde programma als Lars, en hij legde beslag op de vijfde plaats bij de heren. Nadine zwom de 1000m schoolslag voor de eerste keer en ze was heel tevreden met haar tijd. 

advertentie
advertentie