Quincy Bartens, hier als coach van GJS JO11-1, zal zich namens Gorinchem Beweegt inzetten voor Walking Football bij GJS.
Quincy Bartens, hier als coach van GJS JO11-1, zal zich namens Gorinchem Beweegt inzetten voor Walking Football bij GJS. Tim Hartman

GJS start voetbalschool en Walking Football

19 september 2018 om 11:23 Sport/sport

GORINCHEM Zowel talenten als ouderen kunnen binnenkort voor een extra sportmoment terecht bij GJS. De voetbalvereniging start zelf met een talentenschool voor haar leden en in samenwerking met Gorinchem Beweegt wordt er 'Walking Football' aangeboden voor ouderen.

door Tim Hartman

Voetbaltalenten van zes tot twaalf jaar, die lid zijn van GJS, en zichzelf naast de reguliere trainingen verder willen ontwikkelen, kunnen vanaf oktober deelnemen aan de GJS voetbalschool. Het motto is 'Er zijn geen kinderen die niet goed genoeg zijn, ze kunnen allemaal beter worden'. Julien Dorrepaal, speler van GJS 1 én docent lichamelijk opvoeding, is coördinator van de voetbalschool en legt uit: ,,Sommige jongens krijgen in de jeugd training van enthousiaste vaders. Daar is GJS hartstikke blij mee, maar op deze manier wil GJS talenten de kans bieden om zich te ontwikkelen onder trainers die hen de juiste handvatten mee kunnen geven."

Zo wordt er samengewerkt met Fysio PP en Romano Voetbalschool. Dorrepaal: ,,Fysio PP schenkt het eerste kwartier aandacht aan de motoriek. Dat is belangrijk, omdat kinderen steeds minder buitenspelen. Romano Calor zorgt vervolgens voor de techniektraining. Het is belangrijk om op jonge leeftijd de goede bewegingen aan te leren, want zodra je iets verkeerd hebt aangeleerd leer je dat heel lastig af."

WALKING FOOTBALL Naast de talentenschool begint GJS ook met 'Walking Football'. Als projectondersteuner bij Gorinchem Beweegt zet Quincy Bartens zich in om de voetbalvorm, waarbij alleen gewandeld mag worden, op te starten bij GJS. GJS is daarmee na Unitas de tweede club in Gorinchem die 'Walking Football' aanbiedt. ,,Daar zijn we bij Gorinchem Beweegt heel blij mee", vertelt Bartens. ,,'Walking Football' is een goede manier om eenzaamheid onder ouderen te verminderen en ook te zorgen voor een betere fysieke gezondheid. Gezelligheid en plezier staan voorop. De sociale interactie met elkaar: daar gaat het om. Het zou natuurlijk geweldig zijn als Unitas en GJS onderlinge wedstrijden tegen elkaar kunnen spelen. Maar in eerste instantie gaan we alleen trainen."

Bartens ziet dat 'Walking Football' een opkomend fenomeen is binnen de voetbalwereld. ,,Bij profclubs zoals FC Utrecht, NAC Breda en RKC Waalwijk doen ze het ook. Binnen Gorinchem zijn de ouderen een belangrijke doelgroep binnen de beleidsvisie 'De Kracht van Sport' en daarom willen wij het ook binnen Gorinchem verder uitbreiden."

Mensen ouder dan vijftig jaar kunnen zich opgeven voor 'Walking Football' bij GJS via q.bartens@gorinchem.nl. ,,Aanmelden is niet verplicht, maar mag wel. Je hoeft ook geen lid te zijn van GJS. We willen volgende week woensdag, 26 september, van 10.00 tot 11.00 uur starten met de eerste training."

Aanmelden voor de voetbalschool kan via voetbalschool@gjs-gorinchem.nl. De eerste van de tien trainingen, die op dinsdagmiddag plaatsvinden, begint 2 oktober. In het voorjaar volgens nog tien trainingen. Meer informatie over de voetbalschool is te vinden op www.gjs-gorinchem.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie