Divano (links) 2de en Jeroen (rechts) 1ste
Divano (links) 2de en Jeroen (rechts) 1ste Koko EXG

BreakSquad op weg naar Olympische Spelen Parijs

1 december 2022 om 07:22 Sport

GORINCHEM Afgelopen jaar startte de officiële breaking (breakdance) ranking in Nederland voor de aankomende Olympische spelen 2024. In elf wedstrijden konden alle Nederlandse breakdancers hier punten behalen. De vijf beste scores bepalen de ranking. Tijdens het NBL master event in Den Bosch zijn zowel Jeroen Nazgul van der Linden voor de heren als Janelle Cha-Ja Dongen voor de dames eerste geworden. 

Daarnaast is Divano HD Rommers ook nog eens tweede geworden bij de heren en hebben Joris IT Romeijn bij de heren en Carlijn Spooky van der Linden bij de dames allebei de top vier gehaald. Dit heeft ervoor gezorgd dat BreakSquad crew uit Gorinchem heel sterk in de resultaten aanwezig was. Nu deze laatste battle  hebben Jeroen Nazgul van der Linden en Janelle Cha-Ja Dongen allebei TEAM NL gehaald. Zo is Jeroen op de eerste plek geëindigd en Janelle op de tweede plek in de ranking. 

WERELDTOP De komende twee maanden gaan beiden nog harder trainen. Vanaf februari 2023 worden de beste dansers wereldwijd uitgezonden naar ook weer een stuk of 1tien competities (WK’s) om punten te halen voor een hoge wereld ranking. Voor de Olympische spelen vanaf 2024 in Parijs worden de zestien beste dansers ter wereld geselecteerd. . 

TROTS ,,We zijn daarom super trots op de discipline, motivatie en inzet van BreakSquad crew en kijken uit naar wat er nog komen gaat. Zo zijn we ook enorm dankbaar voor de samenwerking met Fysio PP in die wekelijks heeft meegewerkt aan Voedingsadvies, fysieke en mentale begeleiding en daar waar nodig Fysio behandelingen om nog meer uit deze atleten te halen, wat een top team! Daarnaast willen we Sport City (Living Well) bedanken voor het open stellen van het gebruik van de sauna en koude douche voor een sneller en beter lichamelijk herstel,” zo laat Jeroen van de Linden weten. Ook de steun en het meedenken van gemeente Gorinchem wordt gewaardeerd. ,,We zijn trots om met elkaar Gorinchem te kunnen vertegenwoordigen en kijken uit naar hoe we nog meer kunnen bereiken om zo onze mooie stad nog meer op de kaart te zetten.”

Janelle werd eerste in Den Bosch
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie