Sommige jongeren spelen al vanaf kind zijn bij Goba. En dat levert de nodige successen op.
Sommige jongeren spelen al vanaf kind zijn bij Goba. En dat levert de nodige successen op. Egbert Egberts

Basketballen tijdens Sport & Cultuur weken

23 maart 2023 om 12:02 Sport Deel je nieuws

Basketbalvereniging Goba biedt aan kinderen en jongeren de kans om kennis te maken met deze populaire zaalsport tijdens de Sport- en Cultuurweken van Gorinchem beweegt. “Iedereen verdient een kans om kennis te maken met Sport & Cultuur”, aldus voorzitter Egbert Egberts. 

“Vanaf 1 april tot en met 21 april 2023 willen we als Goba wederom een boost geven aan de Sport- en Cultuurdeelname georganiseerd door Gorinchem Beweegt in Gorinchem. De Sport & Cultuur weken zijn speciaal gericht op de kinderen van de basisschool. Hier zal dan ook de communicatie naar de basisscholen over de sportactiviteiten bij Goba deze weken extra op toegespitst worden. Doel van de Sport & Cultuur weken is om een boost geven aan de structurele sport - en cultuurdeelname van de kinderen van Gorinchem. Goba doet er aan mee om onder andere nieuwe leden te werven en onze club op de kaart te zetten. De nieuwe leden kunnen wij eventueel meenemen in de nieuwe teamindelingen voor het nieuwe sportseizoen of een recreatieve training aanbieden. Ook voor hen die een beperkt budget hebben om te kunnen sporten is er een mogelijkheid om mee te doen.”

Proeftrainingen

De dagen waarop er kan worden proefgetraind in de periode 1 tot en met 20 april zijn de maandag en de donderdag in sporthal Oosterbliek. Op maandag kunnen kinderen van 14-16 jaar trainen op één veld van 19.00-20.30 uur onder leiding van Cheryl Meijers. Op donderdag trainen de kinderen van 7 tot 12 jaar op 3 velden van 18.00-19.00 uur onder leiding van jeugdcoördinator Johan van Sluis. Iedereen mag drie keer gratis proeftrainen.

Stichting Leergeld

Stichting Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen. Ze laten deze kinderen weer meedoen met binnen- en buitenschoolse activiteiten. Wie na de proeftrainingen lid wil worden en niet uit eigen middelen een lidmaatschap kan betalen kan via de website van de gemeente Gorinchem een aanvraag daartoe indienen bij Stichting Leergeld.

Meer informatie over Basketbalvereniging Goba kun je vinden op de website www.goba.nu.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie