Nicky Steeman krijgt uit handen van voorzitter Hans Krielaart een taart met daarop haar inschrijvingsnummer 500.
Nicky Steeman krijgt uit handen van voorzitter Hans Krielaart een taart met daarop haar inschrijvingsnummer 500. GTC Overwaard

Gorinchemse tennisclub Overwaard begroet 500ste lid

Tennis

GORINCHEM Tennisclub Overwaard heeft deze week Nicky Steeman ingeschreven als 500ste lid. Vanwege dit heugelijke feit kreeg zij uit handen van de voorzitter Hans Krielaart een taart met daarop haar inschrijvingsnummer 500.

Nadat Overwaard enige jaren geleden € 500.000 had geïnvesteerd in een totale vernieuwing van het tennispark nam het ledenaantal ieder jaar toe met als voorlopig hoogtepunt het 500ste lid. Het tennispark is voorzien van ledverlichting, zonnepanelen smashcourtbanen en een nieuw modern clubhuis.

PADELBANEN Om de toekomst met vertrouwen tegemoet te kunnen gaan, kijkt het bestuur in samenwerking met gemeente naar mogelijkheden om de club verder te laten groeien met een tennishal en enkele padelbanen.

De stijging van het ledenaantal is mede het gevolg van het feit dat de club een officiële samenwerking heeft met Tennisschool BASTA, die ongeveer 150 lessen verzorgt voor zowel beginners als gevorderden. De tennisschool staat onder leiding van Bastiaan de Pauw die voor de KNLTB ook enkele regiotrainingen geeft en daarnaast scholen kennis laat maken met tennis.

Volgend jaar is het overigens opnieuw feest bij GTC Overwaard, want dan viert de club haar 55-jarig bestaan.

advertentie