Unitas viert feest na het winnen van de eerste periode.
Unitas viert feest na het winnen van de eerste periode. Jan Noorlandt

Unitas (zo.), Woudrichem én SVW periodekampioen

11 november 2019 om 02:13 Voetbal

REGIO Het was een feestelijk weekend voor de voetbalclubs in de regio. Liefst drie teams mochten een feestje vieren na het winnen van de eerste periode: de zondagtak van Unitas, Woudrichem en SVW.

Unitas (zo.) had aan een gelijkspel tegen concurrent Halsteren genoeg om de eerste periode in de Hoofdklasse te winnen. Halsteren stond net als SV Juliana '31 drie punten achter de roodbroeken onder leiding van coach Jeroen van Bezouwen. SV Juliana'31 won dan wel met liefst 4-1 van EHC, maar dat bleek niet voldoende om Unitas in te halen. De Gorcumers eindigden de wedstrijd tegen Halsteren namelijk zoals die begon: 0-0. Daarmee won Unitas voor het tweede jaar op rij de eerste periode in de Hoofdklasse en is zodoende zeker van een plaatsje in de nacompetitie, waarin gestreden kan worden voor een plek in de Derde Divisie. Een plek die vanzelfsprekend ook via het directe kampioenschap behaald kan worden.

Woudrichem verdedigde zaterdag in het thuisduel met Roda Boys een voorsprong van twee punten op VVGZ in de tweede klasse F. Toen de Vissenkoppen na negentig minuten niet verder waren gekomen dan een 1-1 gelijkspel was het dan ook nog een halfuur lang spannend. Wat deed VVGZ in de thuiswedstrijd tegen Altena? VVGZ stond met 1-0 voor en als de ploeg uit Zwijndrecht nog twee keer zou scoren, zou niet Woudrichem, maar VVGZ periodekampioen zijn geworden. Dat gebeurde echter niet en dus was het feest op Sportpark Het Bolwerk.

De derde periodekampioen kwam net als Unitas ook uit Gorinchem. SVW maakte indruk in de eerste wedstrijden van het seizoen, maar kreeg vorig week een gevoelige tik van concurrent Alblasserdam (1-2 nederlaag). Door een beter doelsaldo stond SVW echter nog wel bovenaan in de derde klasse C. De streepjes hadden het doelsaldo uiteindelijk niet nodig om periodekampioen te worden. Op bezoek bij Streefkerk werd namelijk met 1-2 gewonnen terwijl Alblasserdam niet verder kwam dan 2-2 tegen Schelluinen. Daardoor won SVW niet alleen de eerste periode, maar pakte de ploeg van coach Tutu Ndona ook nog eens een voorsprong van twee punten op Alblasserdam.

Lees hieronder de overige uitslagen

KOZAKKEN BOYS, TWEEDE DIVISIE Kozakken Boys heeft een nipte zege geboekt op bezoek bij hekkensluiter Jong FC Volendam. Hoewel de Volendammers dus laatste staan in de Tweede Divisie kreeg de ploeg van Rick Adjei de overwinning bepaald niet cadeau. Het was Yassin Ouja die de drie punten veiligstelde voor de Werkendammers. De 0-1 van Tyrone Coenraads werd in de eerste helft nog weggepoetst door de thuisploeg, maar de 1-2 van Ouja bleef met kunst- en vliegwerk op het scorebord staan. Kozakken Boys staat daardoor zesde met maar drie punten minder dan koploper IJsselmeervogels, die volgende week op bezoek komt in Werkendam. 

ARKEL, 2F Arkel moest zaterdag zijn meerdere erkennen in Wieldrecht. De ploeg van coach Leon Elands verloor met 1-3 op eigen terrein. Corné van Horik was trefzeker voor Arkel, dat op een achtste plaats staat in de tweede klasse F. Er is echter wel een gaatje met de onderste ploegen. Roda Boys, de nummer negen van de ranglijst, heeft namelijk vijf punten minder.

GJS, 2F GJS pakte zaterdag de eerste punten van het seizoen. Drechtstreek werd in Dalem met 3-1 geklopt. Ruud Bos en tweemaal Nordin El Hassani zorgden voor de goals.

SLEEUWIJK, 2F Sleeuwijk zag GJS tot op één punt naderen, want hoewel Sleeuwijk vorige week nog won van de Gorkumse Jonge Spartanen wist de ploeg van coach Pieter Tuns zaterdag niet te winnen. In de allerlaatste minuut kregen de Roefbewoners de 3-4 om de oren van Wilhelmina '26.

Schelluinen, 3C Schelluinen bewees zoals gezegd streekgenoot SVW een goede dienst door Alblasserdam op een 2-2 gelijkspel te houden. Niels den Haan scoor de eerste goal namens Schelluinen, Jordy de Groot zorgde in de 96ste minuut voor de 2-2 eindstand.

VUREN, 3D Vuren zit even in een dalletje en verloor zaterdag voor de derde keer op rij. Sparta'30 was met 2-4 te sterk in Vuren. De ploeg van coach Ron Vlot is inmiddels afgezakt naar de voorlaatste plaats. Er werden vooralsnog pas vijf punten gepakt door Vuren. Alleen Haaften deed het met vier punten (met een wedstrijd minder) nog slechter dit seizoen.

HEROVINA, 4D Herovina won zaterdag de altijd beladen derby tegen ASH. Coen de Ridder en Lloyd Hobo zorgden met allebei een goal dat de 1-0 achterstand werd weggepoetst in Hellouw. Omdat koploper Asperen ook won, blijft Herovina tweede met één punt minder.

UNITAS ZA., 4D De zaterdagtak van Unitas was een weekje vrij door het ongelijke aantal teams in de vierde klasse D.

SVS'65, 4D Het wisselvallige SVS'65 heeft een nederlaag geleden. Noordeloos was in Spijk met 0-2 te sterk. De ploeg van coach José van de Ven staat nu op een vijfde plek met zes punten minder dan koploper Asperen.

Woudrichem viert feest na het winnen van de eerste periode.
SVW viert feest na het winnen van de eerste periode.
advertentie
advertentie