Afbeelding
Ronald den Uijl

Dames ZVG/Cagemax spelen oefenwedstrijd tegen Jong Feyenoord Futsal tijdens Proxsys Cup

16 december 2019 om 11:33 Voetbal

GORINCHEM De dames van ZVG/Cagemax maken een ongekende opmars door. Ruim twee jaar geleden begonnen de zaalvoetbaldames in de Gorkumse Proxsys League en inmiddels kunnen zij zichzelf trotse Eredivisionist noemen.

Zaterdag 28 december keren de dames terug naar waar het ooit allemaal begon: de Proxsys Cup. Om het zaalvoetbal voor dames in de regio te promoten speelt ZVG/Cagemax tijdens de Proxsys Cup een oefenwedstrijd. En niet tegen de minste tegenstander. Op zaterdag 28 december komt competitiegenoot regerend Landskampioen en Super Cup winnaar Feyenoord Futsal met een mix van talenten en eerste elftal speelsters, onder de naam Jong Feyenoord Futsal, naar De Oosterbliek.

Bijna vier jaar geleden mochten damesteams voor het eerst deelnemen aan de Proxsys Cup. De eerste twee edities waren prooi voor GJS en afgelopen jaar was SteDoCo, na twee verloren finales, te sterk voor Sleeuwijk. Vanuit de KNVB werd opgemerkt dat er behoorlijk wat talentvolle dames in de regio actief zijn. Aan het bestuur van ZVG/Cagemax werd de vraag gesteld of er de mogelijkheid was om een team te formeren om het damesvoetbal in de regio te vertegenwoordigen. Na één seizoen 'aankijken' in de Proxsys League werd hierop volmondig ja gezegd en kreeg ZVG/Cagemax de kans om direct in de Hoofdklasse in te stromen.

Voorafgaand aan het seizoen was het lastig in te schatten wat het niveau van de Hoofdklasse zou zijn, maar de doelstelling was ambitieus: De top 4. Halverwege het seizoen bleek ZVG/Cagemax echter een bijna onverslaanbare machine en in de winterstop werd de doelstelling bijgesteld: Kampioen worden. Na een klinkende 1-8 overwinning op ZVV Den Haag werd ZVG/Cagemax, met nog twee wedstrijden te spelen, kampioen van de Hoofdklasse.

Om te promoveren naar de Eredivisie moeten verenigingen aan veel verplichtingen voldoen. Onder andere financieel en ook qua zaalhuur moeten er behoorlijk wat inspanningen geleverd worden. Mede dankzij alle sponsoren en de medewerking van de Proxsys League is dit allemaal goed geregeld en kunnen de dames en staf zich volledig focussen op de wedstrijden.

De kern van het team bestaat uit speelsters van GJS en Sleeuwijk en sinds dit seizoen is ook SteDoCo goed vertegenwoordigd. Gezien het feit dat de meeste tegenstanders twee keer per week trainen en ZVG/Cagemax tot op heden maximaal één keer in de maand, is de positie in de middenmoot van de Eredivisie meer dan verdienstelijk. Het eerste seizoen in de Eredivisie wordt vooral gezien als een leerjaar, maar de ambitie van het team is hoog.

Eind oktober werden de dames van ZVG/Cagemax uitgenodigd door bondscoach Niña George-Koek als sparringpartner voor het Nederlands Zaalteam. Hierbij kon de bondscoach de dames aan het werk zien en wie weet is er straks een rol weggelegd voor een (aantal) speelster(s) van ZVG/Cagemax bij het behalen van de doelstelling van het Nederlands Zaalteam: Plaatsing voor het Europees Kampioenschap in 2021.

Afbeelding
advertentie
advertentie