Unitas O13 viert de winst in de bloedstollende finale tegen Stedoco
Unitas O13 viert de winst in de bloedstollende finale tegen Stedoco Proxys Cup

Halve finales OVO-jeugdtoernooi: succes voor Unitas en GJS

4 januari 2020 om 10:48 Voetbal

GORINCHEM In het OVO-jeugdtoernooi werden vrijdag de halvefinalewedstrijden bij de jeugd gespeeld. Daarin was er succes voor Unitas en GJS.

Jeugd O13 halve finale

Unitas – SteDoCo 1-1 (Unitas w.n.s.)

In het OVO jeugd toernooi was de eer aan Unitas en SteDoCo om aan te treden in de eerste halve finale. Unitas won poule A met overmacht: 5 wedstrijden gespeeld, 5 gewonnen. En ook nog is met een doelsaldo van 20-0. SteDoCo daarentegen werd eerste in poule B maar deed dit door een beter doelsaldo te hebben dan naaste concurrent Haaften. Maar dit hoeft, zeker in jeudgvoetbal, helemaal niks te betekenen van tevoren.

In deze gelijk opgaande wedstrijd waren het de mannen uit Hoornaar die brutaal de voorsprong namen. Het was Boris de Kreij die de bal binnen schoot. Unitas keeper Boyd Campbell hield de bal tegen maar deed dit net achter de lijn. Hierdoor ging SteDoCo met een voorsprong de rust in.

Unitas was na de rust de betere ploeg en dit resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker. Het was Jorn Wansink die de bal bij de 2e paal binnenliep en hiermee zijn 8e goal van het toernooi aantekende. Unitas, met posterboy Sven Quadflieg in de gelederen, had vooral de bal maar het bleef voor beide goals spannend.

Dat het een spannend duel was wees ook de verlenging aan. SteDoCo keeper Senne Tuinstra bewees een goeie doelman te zijn en hielp zijn ploeg de wedstrijd door. De ploegen waren zo aan elkaar gewaagd dat shoot-outs de beslissing moesten brengen. Uiteindelijk bleek Unitas de betere in de shoot-outs en zo zien we hen zaterdag terug in de finale!

Unitas: Jorn Wansink

SteDoCo: Boris de Kreij

VVAC – VV Asperen 1-2

De tweede halve finale in het OVO jeugd toernooi voor O13 teams ging tussen VVAC en VV Asperen. De mannen uit Ottoland wonnen hun poule afgetekend met 15 punten uit 5 duels. Asperen verzamelde in 5 duels 13 punten en eindigde net boven de leeftijdsgenoten van Lekvogels.

Het waren de mannen uit Ottoland die brutaal van start gingen. Jens van Beest zette goed door en schoot de bal uiteindelijk in het net, 1-0. Kort voor rust was daar de gelijkmaker. Dilano de Jongh schoot een vrije trap vanaf de zijkant kogelhard binnen. De ploegen gingen dus met 1-1 de rust in.

Na de rust was het Asperen dat op voorsprong kwam. Roy Bikker kon de bal in een lege goal schieten toen de bal plots voor zijn voeten kwam. Het duel bleef spannend tot het bittere eind maar de mannen uit Asperen hielden stand. Hierdoor zien we hen zaterdag terug in de finale van het OVO jeugdtoernooi tegen Unitas.

VVAC: Jens van Beest

VV Asperen: Dilano de Jongh, Roy Bikker

Halve finale jeugd O17

SteDoCo – Unitas 0-2

Bij het OVO jeugdtoernooi voor O17 teams gaat de eerste wedstrijd tussen SteDoCo O17 en Unitas O17. SteDoCo won poule A door een beter doelsaldo te hebben dan groepsgenoot VV Woudrichem. Unitas won poule B afgetekend met 5 overwinningen uit 5 duels. Hetzelfde affiche dus als bij de O13.

Unitas kwam al snel op voorsprong. Stefan Broere stond aan het eind van een goeie Unitas aanval, 0-1. Unitas had de rest van de eerste helft licht de overhand maar SteDoCo bood keurig tegenstand. Voor de rust kreeg Unitas een gele kaart waardoor zij de 2e helft met een man minder begonnen.

SteDoCo probeerde te drukken in de 2e helft maar het was Unitas dat de grootste kansen kreeg. Een schot belandde uiteindelijk aan de binnenkant van de paal waardoor SteDoCo in de wedstrijd bleef. Even later was het weer Unitas dat de paal raakte, deze keer door toedoen van nummer 10 Pascal van Arkel. 2 minuten later was daar dan toch de 0-2. Pascal van Arkel werkte de bal deze keer wel binnen en schoot Unitas hierdoor naar de finale.

SteDoCo: -

Unitas: Stefan Broere, Pascal van Arkel

GJS – VV Hardinxveld 2-2 (GJS w.n.s.)

Na Unitas moest de wedstrijd tussen GJS en Hardinxveld gaan uitwijzen wie de tegenstander zou gaan worden. GJS werd eerste in een spannende poule C met uiteindelijk 12 punten. Hardinxveld werd eerste in poule D door met 13 punten te eindigen na 5 wedstrijden. De ploegen kennen elkaar vanaf het veld want ze zijn beide actief in de Hoofdklasse. Een spannend potje dus op voorhand.

Een spannend potje werd het. In ieder geval de eerste helft. Beide ploegen bewezen aan elkaar gewaagd te zijn en zo bleef de brilstand op het bord staan tot de rust, 0-0.

Vlak na rust was daar een penalty voor GJS. Raoul Boddeus schoot de bal voor GJS spijkerhard tegen de touwen waardoor zij op voorsprong kwamen, 1-0. Vlak na deze 1-0 kwam Hardinxveld al snel terug. Het was Youri Adriaanse die Hardinxveld op gelijke hoogte bracht. De spanning in de pot bleef en zo ook op het scorebord. Zo spannend dat ook deze wedstrijd een verlenging werd.

De verlenging bleef lang gelijk. Met nog 3 minuten op de klok was daar een penalty voor Hardinxveld. Yoris de Gier deed hetzelfde als Raoul Boddeus in de reguliere speeltijd; de penalty spijkerhard binnen schieten, 1-2 voor Hardinxveld. Maar GJS kwam binnen een no time terug. Het was weer aanvoerder Raoul Boddeus die hem mooi binnenschoot. Ook hier moesten shoot outs dus de beslissing brengen en hier was GJS uiteindelijk de sterkste. Hierdoor zien we hen terug in de finale tegen Unitas.

GJS: Raoul Boddeus (2x)

VV Hardinxveld: Youri Adriaanse, Yoris de Gier