Afbeelding
Ron Schaap

Trainersduo Peursum vrouwen naar Barendrecht

17 april 2020 om 17:45 Voetbal

GIESSENBURG Trainer Ron Schaap en zijn assistent Matthieu van Meteren verlaten na 4 jaar de vrouwen van Peursum. Het succesvolle duo vormt met ingang van het nieuwe seizoen de nieuwe staf van Barendrecht vrouwen 1 dat uitkomt in de hoofdklasse.

In 4 jaar tijd hebben de mannen de vrouwen van Peursum weer op de kaart gezet. Nadat de dames bijna waren gedegradeerd in de 4e klasse eindigde Peursum in het 1e seizoen onder Schaap en Van Meteren op de 2e plaats. 1 jaar later werden de dames kampioen waarin de ploeg liefst 134 keer scoorde. Vorig seizoen eindigde de dames op doelsaldo op de 6e plek, en dit seizoen waren de dames in strijd om een nacompetitie ticket voor de 2e klasse. In het bekertoernooi haalde de dames de kwartfinale.

De dames deden 2 keer mee aan de Jakko Sport Cup. 1 keer haalde Peursum de kwartfinale en dit jaar stonden de dames in de halve finale echter werd deze door het coronavirus niet gespeeld. Ook in het prestigieuze zaaltoernooi de Proxsys Cup lieten de dames zich zien met een halve finale plek in 2018.

Barendrecht vrouwen 1 stopt dit seizoen met het eredivisie team Excelsior/Barendrecht vrouwen en gaat het aankomende seizoen deel uitmaken in van de hoofdklasse. Een flinke stap voor de twee Gorcumers, maar zij kijken reikhalzend uit naar de start van het nieuwe seizoen.

advertentie
advertentie