Afbeelding
Tim Hartman

GJS neemt na 22 jaar afscheid van jeugdtrainer Dennis

11 juni 2020 om 12:05 Voetbal

GORINCHEM Jeugdtrainer Dennis van Velzen gaf woensdagavond voor het laatst training aan zijn GJS-pupillen. Na 22 jaar stopt hij ermee. ,,Het is mooi geweest.”

‘Ik zal je missen coach.’ ‘Bedankt trainer.’ Dennis van Velzen wordt woensdagavond overladen met mooie woorden, cadeaus en hij krijgt zelfs een taart met zijn eigen gezicht.

Dennis begon als achttienjarige met het geven van jeugdtrainingen bij GJS en nu, 22 jaar later, houdt hij ermee op. ,,Het was geweldig. Ik heb altijd de jeugd tot maximaal dertien jaar getraind, nooit ouder. Het is super om die kleintjes de basis van het voetballen te leren op een speelse manier.”

Waarom hij er mee ophoudt? De reden daarvoor is woensdagavond ook aanwezig: zijn half jaar oude zoon, Tom. ,,Het is goed zo. Ik wil lekker veel tijd met die kleine besteden”, vertelt Dennis, die uiteraard niet uitsluit dat hij over een paar jaar met kleine Tom terugkeert op de velden van GJS.

De waardering voor het vrijwilligerswerk dat Dennis de afgelopen 22 jaar heeft gedaan wordt woensdagavond wel duidelijk en ook zijn pupillen vinden het jammer dat hun trainer stopt. ,,Bedankt voor alles wat je me geleerd hebt, trainer. Ik ga je echt missen”, zegt een van de jongens. Dennis lacht: ,,Laten we één ding afspreken. Als je later bij Barcelona speelt en in de krant komt, moet je wel onthouden wie je eerste trainer was…”

advertentie
advertentie