Voetbal stock, stock, goal
Voetbal stock, stock, goal BDU media

Wordt Gerard den Haan ultieme cultheld van het Nederlandse profvoetbal?

20 augustus 2020 om 19:09 Voetbal

GORINCHEM Gerard den Haan behoort tot de negen spelers die nog in de race zijn voor de verkiezing van ultieme cultheld van het Nederlandse profvoetbal. Het is een verkiezing die wordt georganiseerd door voetbalblad VI. Den Haan (1963), die opgroeide in de Gorinchemse Lingewijk, speelde in de periode 1988-1992 voor NAC Breda en maakte in die tijd een zodanige indruk dat hij uitgroeide tot cultheld van de Brabantse club en zelfs de bijnaam Het Beest van Breda kreeg.

Hij was in zijn NAC-periode mateloos populair door zijn tomeloze inzet en zijn lange haar en groeide uit tot de populairste NAC-speler van zijn tijd. De middenvelder was zo populair in Breda dat de lokale McDonald’s gratis kip uitdeelde als Den Haan speelde. Tevens droeg de B-side de zogeheten Gerard den Haan-petjes, compleet met een blond matje aan de achterkant. 

Dat de Bredase fans hem nog niet vergeten zijn, bleek wel toen VI de 34 Nederlandse profclubs naar hún cultheld vroegen en NAC dus Den Haan naar voren schoof.

In de ‘finale’ van de verkiezing zijn negen culthelden overgebleven, waarbij Den Haan het niet tegen de minsten moet opnemen: 

József Kiprich (Feyenoord)

Martin Drent (FC Groningen)

Jeroen Verhoeven (FC Volendam)

Barry van Galen (AZ)

Gerard den Haan (NAC Breda)

Jeroen Heubach (FC Twente)

Patrick Pothuizen (NEC)

Nathan Rutjes (Sparta Rotterdam)

Hyun-Jun Suk (Ajax)

Op deze pagina kunnen de fans hun stem uitbrengen: https://www.vi.nl/nieuws/finale-dit-zijn-de-overgebleven-culthelden-die-om-ultieme-eer-strijden

advertentie
advertentie