Afbeelding
Ab Donker

Gerard den Haan derde in verkiezing ultieme voetbalcultheld

26 augustus 2020 om 13:49 Voetbal

GORINCHEM Gerard den Haan is derde geworden in de verkiezing van de ultieme cultheld van het Nederlandse profvoetbal. De verkiezing werd georganiseerd door voetbalblad VI. Den Haan (1963), die opgroeide in de Gorinchemse Lingewijk, speelde in de periode 1988-1992 voor NAC Breda en maakte in die tijd een zodanige indruk dat hij uitgroeide tot cultheld van de Brabantse club en zelfs de bijnaam Het Beest van Breda kreeg. József Kiprich (Feyenoord) werd eerste in de verkiezing en Martin Drent (FC Groningen) werd tweede.

Den Haan was in zijn NAC-periode mateloos populair door zijn tomeloze inzet en zijn lange haar en groeide uit tot de populairste NAC-speler van zijn tijd. De middenvelder was zo populair in Breda dat de lokale McDonald’s gratis kip uitdeelde als Den Haan speelde. Tevens droeg de B-side de zogeheten Gerard den Haan-petjes, compleet met een blond matje aan de achterkant. 

Dat de Bredase fans hem nog niet vergeten zijn, bleek wel toen VI de 34 Nederlandse profclubs naar hún cultheld vroegen en NAC dus Den Haan naar voren schoof.

advertentie
advertentie