Zakaria Aboukhlal (links) met voormalig teamgenoot Oussama Idrissi, die nu bij Sevilla speelt.
Zakaria Aboukhlal (links) met voormalig teamgenoot Oussama Idrissi, die nu bij Sevilla speelt. Tim Hartman

Gorcumse voetballer Aboukhlal opgeroepen voor Marokkaans voetbalelftal

5 november 2020 om 21:37 Voetbal

GORINCHEM Zakaria Aboukhlal uit Gorinchem mag dromen van zijn debuut voor het nationale voetbalelftal van Marokko. De twintigjarige aanvaller van AZ is voor het eerst opgeroepen door bondscoach Vahid Halilhodzic

door Tim Hartman

Aboukhlal begon met voetballen bij Unitas en speelde in de jeugd ook nog even voor Raptim, alvorens hij in de jeugdopleiding van Willem II/RKC Waalwijk terechtkwam. In 2017 maakte Aboukhlal de overstap naar PSV. Daar maakte hij op 12 mei 2019 onder Mark van Bommel zijn debuut in de Eredivisie. Dat deed hij in de uitwedstrijd tegen AZ, de club waarvoor de vleugelaanvaller sinds de zomer van 2019 speelt.

Inmiddels speelde Aboukhlal zeventien wedstrijden in de Eredivisie, waarvan vijftien voor AZ. In het huidige seizoen kreeg hij twee basisplaatsen en één invalbeurt in Alkmaarse dienst. Daarin was hij twee keer trefzeker. De creatieve aanvaller, die de afgelopen seizoenen bij Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie tien keer scoorde in elf wedstrijden, maakte dermate indruk dat hij zich nu ook voor het eerst bij het Marokkaanse elftal mag melden.

Aboukhlal speelde jeugdinterlands voor Nederland, maar gaat nu voor zijn kans bij Marokko, dat op 13 en 17 november tegen Centraal-Afrikaanse Republiek speelt in het kwalificatietoernooi voor de Afrika Cup.

advertentie
advertentie