Afbeelding
Irma Weeda

Kozakken Boys is een nieuw maatschappelijk initiatief gestart: KozakkenBoys4ALL

16 juni 2021 om 15:59 Voetbal

WERKENDAM Stichting KozakkenBoys4ALL is het maatschappelijk hart van voetbalclub Kozakken Boys uit Werkendam. Het doel van KB4ALL is middels de kracht (faciliteiten, imago, kennis en (bedrijven)netwerk) van Kozakken Boys sociaal-maatschappelijk actief te zijn in de regio Altena.

Kozakken Boys wil graag haar maatschappelijke functie ten aanzien van de inwoners van gemeente Altena concreter en zichtbaarder gaan invullen. Daarbij realiseren ze zich dat een aantal inwoners van de gemeente Altena, door omstandigheden, moeite heeft om deel te nemen aan de maatschappij en dat het voor hen lastig is om in contact te komen met anderen. Als maatschappelijk betrokken club willen ze een belangrijke bijdrage leveren bij het bieden van toekomstperspectief voor deze verschillende doelgroepen in de regio.
Om het maatschappelijk gezicht vorm te geven, richt de stichting zich op laagdrempelige programma’s die gebaseerd zijn op een van de volgende pijlers: participatie, re-integratie, educatie en gezondheid.

PROGRAMMA FIT4WORK Op 2 juni is het programma ‘Fit4Work’ gestart. Hierin gaan acht deelnemers (18-35 jaar) 12 weken lang, onder deskundige begeleiding van (job)coaches, werken aan hun individuele doelstellingen op het gebied van fysieke conditie, mentale weerbaarheid, opleiding en werk. De deelnemers worden in staat gesteld om op een laagdrempelige manier hun persoonlijke doelen te bereiken op het gebied van werk, opleiding en persoonlijke ontwikkeling. 

De deelnemers starten met vrijwilligerswerk bij Kozakken Boys, waar ieder individu naar vermogen aan deelneemt. Gedurende de werkzaamheden worden ze ondersteund bij het vergroten van de werknemersvaardigheden. Zodra de deelnemer over voldoende vaardigheden beschikt wordt er via het bedrijvennetwerk van Kozakken Boys gezocht naar mogelijkheden voor o.a. werk(stages) en meeloopdagen, zodat hij zich kan oriënteren op de arbeidsmarkt. Op deze wijze wil KozakkenBoys4ALL een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het verhogen van de participatie en het welzijn in de regio Altena.

Afbeelding
advertentie
advertentie