Unitas onderuit tegen opportunistisch spelend Dongen

28 november 2021 om 18:15 Voetbal

DONGEN Unitas heeft zondag met 2-0 verloren van Dongen. ,,Het veld waarop we moesten spelen was Derde Divisie onwaardig’’, blikt Unitas-trainer Michel van Oostrum terug op de verloren wedstrijd.

Dongen – Unitas 2-0

1-0 Ozan Climen (e.d.) 30’

2-0 Mart van Bree 90’

Al vanaf het begin van het duel was Unitas de ploeg met het meeste balbezit, heel veel kansen kwamen er echter niet uit. ,,Dongen probeerde via opportunistisch voetbal een treffer te maken.’’ Rond de 30ste minuut werkte Unitas-speler Ozan Climen de bal ongelukkig in zijn eigen doel. Hierna zakte de thuisploeg nog verder in en liet het Unitas aan de bal. Tot aan het rustsignaal bleef het 1-0.

In de tweede helft waren een paar kleine kansjes voor de bezoekers op de gelijkmaker maar de meeste aanvallen liepen stuk op de verdediging van de thuisploeg. ,,We hebben te weinig afgedwongen vandaag.’’ Vlak voor tijd maakte Dongen uit een vrije trap nog de 2-0.

Ondanks de nederlaag blijft Unitas tweede in de Derde Divisie B, hierbij moet wel gezegd worden dat de nummer drie, Gemert, nog 3 wedstrijden in moet halen en er dus weer overheen kan. Volgende week komt Hollandia uit Hoorn op bezoek in Gorinchem, die momenteel 15e staan.