Jan Noorlandt

SVW wint stadsderby van GJS in zwaarbevochten tweede helft

19 maart 2022 om 20:54 Voetbal

GORINCHEM Zaterdag heeft SVW met 1-0 gewonnen van stadgenoot GJS. ,,Een zwaarbevochten maar wel terechte overwinning’’, blikte SVW-leider Patrick Sleeuwenhoek terug op het duel. ,,De zege van SVW was niet onverdiend maar eigenlijk verdiende deze wedstrijd geen verliezer’’, aldus GJS-trainer Marco Verbeek.

SVW – GJS 1-0

1-0 Yosief Ghide 80’

In de eerste helft gebeurde er weinig aan beide kanten. De thuisploeg loste een paar schoten en GJS kwam met enkele gevaarlijke voorzetten maar geen van alle kansen zorgde voor een doelpunt. ,,We speelden een goede eerste helft, met veel initiatief van onze kant (GJS).’’ Bij het rustsignaal waren de teams nog in evenwicht.

Na de pauze kregen beide ploegen meteen meer kansen dan in de eerste helft en werd het ,,een echte derby.’’ Zo was er onder andere een schot van Naser el Mousati (SVW) dat maar net misging. In de 80ste minuut was het Yosief Ghide die de ban doorbrak voor de thuisploeg en de 1-0 maakte. Hierna was GJS nog een paar keer dicht bij de gelijkmaker ,,maar elke keer gooide een speler van SVW zich voor de bal als er een schot was.’’ Op het tandvlees bleef de thuisploeg overeind en zo eindigde de wedstrijd in 1-0.

SVW staat door de overwinning eerste in de 2e klasse. Komende dinsdag speelt SVW uit tegen Wilhelmina’26, de huidige nummer acht, in Wijk en Aalburg. GJS zakt door de nederlaag naar de vijfde plaats, zij ontvangen komende zaterdag de nummer twee, Roda Boys/Bommelerwaard.