Arkel niet verder dan gelijkspel tegen tiental Sleeuwijk

ARKEL Arkel en Sleeuwijk hebben dinsdag met 1-1-gelijkgespeeld. De nummers veertien en dertien van de 2e klasse F komen daardoor beiden op 12 punten, Sleeuwijk heeft alleen een beter doelsaldo.

Arkel – Sleeuwijk 1-1

1-0 Corné van Horik 25’

1-1 Jeffrey Molhoek 58’

Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd, en er waren meteen al grote kansen over en weer. ,,Wij hebben aan het begin van de wedstrijd 4 of 5 opgelegde kansen gehad’’, aldus Sleeuwijk-trainer Antoine van Pelt. Rond de 25ste minuut werd er een handsbal gemaakt in het zestienmetergebied van Sleeuwijk, wat resulteerde in een strafschop voor de bezoekers. Corné van Horik schoot deze penalty vervolgens binnen. Bij het rustsignaal stond het nog altijd 1-0.

In de tweede helft bleef het spelbeeld veelal hetzelfde met veel kansen aan beide kanten, de bezoekers kwamen in de 58ste minuut langszij door een treffer van Jeffrey Molhoek. Kort daarop kreeg Sleeuwijk-speler Ronan Tuitman zijn tweede gele kaart en zo moesten de bezoekers nog een half uur spelen met tien man. Arkel deed er vervolgens alles aan om de 2-1 te maken, Sergio Thijs was nog heel dichtbij met een schot op de lat. ,,Sleeuwijk was in de slotfase nog steeds gevaarlijk uit de counter’’, blikte Arkel-trainer Leon Elands terug op de wedstrijd. Uiteindelijk kwamen beide ploegen niet meer tot scoren en bleef het bij 1-1.

Komende zaterdag krijgt Arkel bezoek van Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg, de huidige nummer acht. Sleeuwijk speelt uit tegen EBOH, die momenteel vierde staan, in Dordrecht.