Arjan van der Stelt met zijn aanstaande vrouw Anja Duyzer.
Arjan van der Stelt met zijn aanstaande vrouw Anja Duyzer. Anja Duyzer

Gorcumse Feyenoordfan trouwt tijdens finale - ‘Ik had liever de wedstrijd gevolgd’

Voetbal

GORINCHEM Het zal je maar gebeuren: Op de dag dat jij in het huwelijksbootje stapt, speelt jouw club in de finale van de Conference League. Het overkomt groot Feyenoord-fan Arjan van der Stelt. Woensdag 25 mei geven hij en zijn vriendin Anja Duyzer elkaar het ja-woord. Diezelfde dag vindt óók de finale van de Conference League in Tirana plaats. ,,Ik had liever de wedstrijd gevolgd, maar het is niet anders.”

door Mirjam de Swart

Arjan van der Stelt is een enorme Feyenoordfan. En ook het zesjarige zoontje van Arjan en Anja is inmiddels ,,helemaal leip” van Feyenoord. Anja geeft er niet zo veel om. ,,Geen schermen”, was dan ook één van de eerste dingen die ze riep toen ze hoorde dat de finale van de Conference League op dezelfde dag zou plaatsvinden als het huwelijk tussen haar en Arjan. 

SCHERMEN De bruidegom had iets meer tijd nodig om het nieuws een plekje te geven, maar zegt er nu vrede mee te hebben. ,,Het is niet anders. Natuurlijk had ik er graag bij geweest, in De Kuip of misschien zelfs wel in Tirana, maar mijn vriendin kijkt zo uit naar deze dag. Weer verzetten was echt geen optie. Haar trouwoutfit hangt al dik twee jaar in de kast en ze heeft de afgelopen weken keihard haar best gedaan om de coronakilootjes er weer af te krijgen. We zijn er inmiddels al zolang mee bezig dat het nu gewoon wel moet gebeuren.”

Dat zijn aanstaande vrouw beslist geen grote schermen wil tijdens het huwelijksfeest snapt hij heel goed. ,,Dat is natuurlijk ook helemaal niet leuk voor haar als iedereen tijdens het feest alleen maar oog heeft voor de wedstrijd.” Toch kan hij zijn vriendin niet beloven dat er helemaal niks van de belangrijke wedstrijd gevolgd zal gaan worden. ,,De mobieltjes zullen er heus wel bij gepakt worden. Je wil toch weten hoe er gespeeld wordt. Nou, daar had ze gelukkig geen moeite mee.”

Mijn kroegbaas had een heel ander idee bij een romantisch aanzoek dan ik. Toen heb ik het afgeblazen.

STOUTE SCHOENEN Dat Feyenoord een grote rol speelt in het leven van Arjan blijkt ook uit het feit dat hij ooit de belofte deed om ‘zijn’ Anja ten huwelijk te vragen na het kampioenschap van Feyenoord. Dat aanzoek kwam er echter nooit. Uiteindelijk trok Anja zelf maar de stoute schoenen aan om Arjan ten huwelijk te vragen. ,,Ik ben daar destijds wel heel druk mee bezig geweest. Ik werd daar bij geholpen door mijn kroegbaas. Die had echter een heel ander idee bij een romantisch aanzoek dan ik. En toen heb ik het afgeblazen. Enige tijd later verraste Anja mij met een aanzoek. Tijdens een etentje met vrienden vroeg ze mij ten huwelijk.”

Hoewel ook veel vrienden van Arjan en Anja groot fan zijn van Feyenoord heeft dat er niet voor gezorgd dat de afmeldingen voor het feest binnen stromen. ,,Ik sprak gisteren onze ceremoniemeester en er zijn nog geen afmeldingen. Gelukkig maar, want we vinden het belangrijk om dit feest met onze familie en vrienden te kunnen vieren. We hadden wel eerder kunnen trouwen, maar door de vele beperkingen in coronatijd hebben we daar bewust niet voor gekozen. We willen er wel echt een groot feest van maken.”

Arjan met zijn aanstaande vrouw Anja en hun 6-jarige zoontje met op de achtergrond De Kuip.
advertentie