Voetbal stock, stock, goal
Voetbal stock, stock, goal BDU media

Arkel ontloopt directe degradatie door overwinning op Tricht

28 mei 2022 om 21:18 Voetbal

TRICHT Arkel heeft zaterdag een stap gezet richting handhaving in de 2e klasse F, door met 2-4 te winnen van Tricht. Hierdoor is directe degradatie niet meer mogelijk. ,,Stap een is gezet, maar we zijn er nog niet’’, aldus Arkel-trainer Leon Elands.

Tricht – Arkel 2-4

,,Het was van beide kanten geen beste wedstrijd.’’ Arkel kwam in de eerste helft wel op voorsprong via Remie Schuurman. Vrijwel direct daarna kwam Tricht alweer langszij. Rond de 40ste minuut was het wederom Schuurman die Arkel op voorsprong bracht, en weer kwam Tricht, bijna meteen daarna, weer op gelijke hoogte. Zo was de ruststand 2-2.

In de tweede helft bleven de teams heel lang in evenwicht. Pas in de 80ste minuut maakte Dylan Verschoor de 2-3. Toen kort daarop Jordi van Mill ook de 2-4 maakte was de overwinning definitief voor Arkel.

Doordat concurrent Sleeuwijk verloor zijn zij nu definitief gedegradeerd. Arkel kan zich, met nog maar een speelronde te gaan, ook niet meer compleet veiligspelen en dus zal het elftal van Elands in de nacompetitie om lijfsbehoud moeten gaan voetballen. Volgende week komt streekgenoot GJS op bezoek in het laatste duel van de reguliere competitie.