Vuren pakt periodetitel na gelijkspel

4 juni 2022 om 18:34 Voetbal

GAMEREN Vuren heeft zaterdag de derde periodetitel in de 3e klasse D veiliggesteld, met een 2-2-gelijkspel uit tegen GVV’63 in Gameren. Vuren had maar een punt nodig om de periodetitel definitief veilig te stellen, maar had achteraf ook kunnen verliezen omdat concurrent Haaften met 4-0 werd verslagen door MVV’58.

GVV’63 - Vuren 2-2

Vuren begon erg sterk aan de wedstrijd, al na een kwartier voetballen maakte Fabian van Horssen de 0-1. Langzaam maar zeker kwam GVV’63 iets beter in de wedstrijd en in de 35ste minuut werd de gelijkmaker gemaakt. Bij het rustsignaal waren de teams in evenwicht.

,,In de tweede helft kregen wij minder druk van de thuisploeg, waardoor wij beter in ons spel kwamen’’, aldus Vuren-trainer Rick Kolff. In de 80ste minuut kregen de bezoekers een strafschop, die eerst werd gemist door Bjorn Paul, maar in de rebound alsnog werd raakgeschoten door hem. ,,Binnen twintig seconden stond het echter alweer 2-2 door een snelle aanval van de thuisploeg.’’ Hierna bloedde de weedstrijd langzaam dood.

Door het gelijkspel behaalt Vuren dus de laatste periodetitel in de 3e klasse D en is de ploeg van Kolff zeker van nacompetitie om promotie. Daarin zal De Alblas uit in Alblasserdam de eerste tegenstander zijn op zaterdag 11 juni.