Afbeelding
Jan Noorlandt

Arkel degradeert na penalty’s

Voetbal

HOORNAAR Het was Arkel bijna gelukt om het zware nacompetitieprogramma te overleven, pas in de allerlaatste wedstrijd ging het toch nog fout na strafschoppen. Streefkerk hield Arkel op 1-1 en won met 4-5 de strafschoppenserie. ,,Het is gewoon balen, een aderlating voor de club’’, aldus Arkel-trainer Leon Elands.

Arkel – Streefkerk 1-1 (4-5 na penalty’s)

In de eerste helft was Arkel de betere van de twee ploegen. ,,We begonnen nog redelijk goed aan de wedstrijd.’’ Streefkerk kwam echter langzaam beter in het spel en werd steeds gevaarlijker. Bij het rustsignaal was het nog wel 0-0.

In de tweede helft had Arkel weinig in te brengen en dicteerde Streefkerk het duel. Ondanks dat kwamen beide teams ook in de tweede helft niet tot scoren, en dus volgde er een verlenging. In de verlenging kwam Streefkerk op 0-1 maar ,,met enorm veel kracht en inspanning’’ kwam Arkel via Corné van Horik toch weer langszij. Omdat de teams ook in de verlenging gelijk eindigden, volgde er een strafschoppenreeks. Streefkerk nam de penalty’s net iets beter dan Arkel en daarom promoveren zij naar de 2e klasse.

Door de nederlaag zal Arkel volgend seizoen dus uitkomen in de 3e klasse. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie