Afbeelding
GVVV

Sportpark verandert in vesting voor allesbeslissende wedstrijd GVVV-Kozakken Boys

Voetbal

[VEENENDAAL] Sportpark Panhuis in Veenendaal verandert zaterdag in een heuse vesting voor de allesbeslissende finale van de nacompetitie tussen GVVV en Kozakken Boys. Het sportpark is grotendeels afgesloten, er geldt onder meer een alcoholverbod en supporters van Kozakken Boys moeten gebruik maken van een verplichte buscombi.

Door ongeregeldheden bij beide clubs in de afgelopen wedstrijden, was er vrijdag de hele dag topoverleg tussen de clubs en diverse instanties. Het was zelfs onzeker of burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal wel toestemming zou geven voor het spelen van de wedstrijd in Veenendaal, en zo ja of er dan fans bij aanwezig mochten zijn. Later op de dag werd duidelijk dat uitstel en ook verplaatsing van de wedstrijd niet toegestaan waren vanuit de KNVB. 

Gelukkig voor alle liefhebbers is nu dus besloten dat er wel gespeeld kan worden én dat er publiek bij de wedstrijd aanwezig mag zijn. Maar gemeente Veenendaal en de politie hebben dus wel in samenspraak met beide clubs extra maatregelen genomen om deze wedstrijd ordelijk te laten verlopen. Aanwijzingen van politie, stewards, boa’s, beveiligers en verkeersregelaars dienen dan ook te allen tijde opgevolgd te worden. 

Het sportpark wordt zaterdagmiddag gescheiden. Het parkeerterrein is de hele middag niet beschikbaar. Supporters van GVVV kunnen zaterdag alleen vanuit de richting van het zwembad het sportpark betreden per fiets of lopend. De ingang vanaf De Wiekslag is afgesloten voor alle verkeer en uitsluitend toegankelijk voor de supporters van Kozakken Boys die per buscombi arriveren.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Foto: GVVV

Verkeersregelaars zien er de hele middag op toe dat er vanaf De Wiekslag niemand het sportpark kan betreden. Door de afsluiting van de parkeerplaats vraagt GVVV aan haar eigen fans om met de fiets of lopend naar het sportpark te komen. Mensen die toch met de auto komen kunnen parkeren op de parkeerplaatsen bij zwembad De Vallei of elders.

ALCOHOLVERBOD De hele middag is er geen alcohol verkrijgbaar op het sportpark. Uiteraard zijn alle andere non-alcoholische dranken wel verkrijgbaar bij de verkooppunten. Het sportpark en alle faciliteiten openen om 12.30 uur. Voor die tijd is het sportpark gesloten en is toegang niet mogelijk.

Leden en donateurs van GVVV en businessclub Vallei & Rijn hebben op vertoon van hun eigen ledenpas toegang tot deze wedstrijd. Passen zijn persoonlijk en niet overdraagbaar aan anderen. Beveiligers kunnen naar een identiteitsbewijs vragen bij het controleren op een ledenpas.

KAARTVERKOOP Mensen uit de directe omgeving van Veenendaal kunnen alleen online een ticket kopen voor deze wedstrijd. Er zijn in totaal 1000 tickets verkrijgbaar voor 10 euro per stuk. Bij het bestellen van een ticket is het invullen van je gegevens, inclusief postcode, verplicht. Ook voor losse kaarten geldt dat op identiteit kan worden gecontroleerd. Kom je niet uit de directe omgeving? Dan wordt je kaart ingenomen en wordt je de toegang ontzegd. 

HANDHAVING GVVV hoopt dat de maatregelen helpen en dat het elftal op een positieve manier gesteund wordt in de belangrijke wedstrijd. ,,Misdragingen worden zaterdagmiddag hard bestraft. Je kan hierdoor direct van het sportpark worden verwijderd. Ook is het niet mogelijk om het sportcomplex tussentijds te verlaten en later weer terug te keren. Eraf is eraf.”

De wedstrijd zelf begint zaterdag om 14.30 uur. GVVV moet proberen een 3-1 nederlaag uit de eerste ontmoeting weg te poetsen. De verliezer van het tweeluik degradeert naar de derde divisie.

advertentie
advertentie